Aktuella tävlingar

Vi tycker att det är jättekul när våra aktiva friidrottare vill utmana sig själva på tävlingsarenan! Våra tränare ger dig ofta tips på tävlingar i närområdet som vi vet är bra arrangerade. För dig som vill ha koll på ännu fler tävlingar finns bra länkar nedan.

Svenskt tävlingsprogram

I det svenska tävlingsprogrammet hittar du aktuella tävlingar i hela landet. I de fall PM och inbjudan finns så brukar de gå att hitta om du klickar på tävlingsnamnet.

Här hittar du Sveriges tävlingsprogram

EasyRecord

De flesta tävlingar administreras via systemet EasyRecord, vilket gör sidan till en bra källa både för att hitta tävlingar och få mer information om dessa. På EasyRecord kan du också vanligtvis följa resultat i de äldre åldersklasserna.

Klicka här för att se aktuella tävlingar via EasyRecord

Vi står ofta för avgifterna

Klubben står ofta för både anmälnings- och startavgifter för dig som vill tävla. Prata med din tränare för att se vad som gäller för just den tävling du vill ställa upp i. Klubben står för avgifter i upp till fyra grenar per tävlingsdag. Under en tävling som pågår under två dagar kan man alltså ställa upp i åtta grenar om man vill, förutsatt att det maximalt är fyra grenar per dag. För att klubben ska stå för avgifterna är det viktigt att anmälan görs till din tränare och att du anmäler dig i tid. Vid efteranmälan, eller om du själv gör anmälan, står du för hela avgiften, d.v.s. både normal anmälningsavgift och avgift för efteranmälan.

På tävlingsdagen

När det är dags för tävling vill vi att någon följer med den aktive och hjälper till med det praktiska, om ni inte kommit överens om annat med er tränare. Du som tävlar ansvarar själv för att läsa igenom PM inför tävlingen, så du har koll på vad som gäller kring avprickning, tid för upprop innan start samt eventuell annan information. Du ansvarar också själv för att vara på plats i rätt tid inför grenstarterna. Ofta finns ledare från KFUM på plats så du kan få hjälp om det behövs – hör med din tränare så du vet vad som gäller för tävlingen du vill ställa upp i.

Om något gör att man inte kan tävla

Ibland ställer sjukdom eller skada till det och dyker den aktive inte upp på tävlingen får klubben ändå betala avgiften. Om något gör att man inte kan tävla är det viktigt att göra sitt yttersta för att avanmäla deltagande. Det görs med fördel både till tränare och tävlingsarrangör. När man anmäler sig till en tävling ska man göra det med omsorg och med inställningen att delta i de grenar man anmält sig i. Man ska vara motiverad att tävla och inte välja att stanna hemma för att något annat kom emellan.