Guld och silver för Sienna och Savannah

Söndagen den 13:e februari arrangerades tävlingen Växjö inomhus kast i Tipshallen, där KFUM Kristianstad Friidrott representerades av Sienna och Savannah Karström -09 i F13-klassen. Tävlingen var upplagd som en kastmångkamp med diskus, kula och spjut. Deltagarna fick tre försök i varje gren, där placeringarna i de olika grenarna sedan summerades. Totalt ställde tretton tjejer upp i tävlingen. Fantastiskt roligt att mitt i vintern få kasta inomhus på Tipshallens konstgräs, men också svårt med ny kastbur, ansats på nytt underlag och endast tre försök.

Växjö inomhus kast 2022-02-13.jpg

I diskus kastade Savannah 25.89, som gav en andraplats, medan Sienna kastade 24.36 och placerade sig som trea. I kula stötte Savannah 8.83 och Sienna 9.72, vilket gav en fjärde- respektive andraplats. I spjut kastade Sienna 29.10 och Savannah 19.35. Sienna vann spjukastingen och Savannah knep fjärdeplatsen. Efter summering så gick mångkampsguldet till Sienna och Savannah delade silvret med två andra tjejer.

Nästa gång ska väl de i Växjö minnas KFUM och veta var vi kommer ifrån. Savannah och Sienna skrattade rejält när de sa Kristine stad vid prisutdelningen.

En utmärkt kastdag med finfina resultat – mycket bra jobbat!

/Tränare Christine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *