Medaljregn i KA 2-spelen

Helgen 14 – 15 januari arrangerades KA 2-spelen i Sunnahallen i Karlskrona. Ett stort gäng KFUM-aktiva från flera av våra träningsgrupper var på plats för att ha kul och försvara klubbens färger. Det blev en riktigt rolig helg med många glada skratt och ett fullkomligt medaljregn över våra aktiva.

Klubbrekord för Lisen

Under lördagens tävlingar var Lisen Schrewelius -08 och Elias Häll -08 på plats från vår äldsta träningsgrupp. Lisen tävlade i favoritgrenen kula, där hon hade en helt fantastisk serie och slog sitt eget klubbrekord i inte mindre än fem av sex stötar! Som längst blev det 10.96 och givetvis guld i F15-klassen, med närmare tre meters marginal till silvermedaljören.

Elias laddade för stundande SM

Elias körde KA 2-spelen som en sista tävling inför stundande SM i mångkamp och valde därmed att ha ett ganska intensivt tävlingsprogram med många grenar på schemat, varav tre under lördagen. Han inledde lördagsmorgonen med längd där han fick till tre hopp över fem meter, varav det längsta mätte 5.45. Det femte hoppet i serien var bra mycket längre, men tyvärr med lite övertramp. Även om han hoppats på mer var det stabil hoppning och ett guld. 

Nästa gren var stavhopp, där Elias testade sin nya stav. Under inhoppningen blev det några riktiga prakthopp som visar att höga höjder är möjliga, men i tävlingen stannade han på 3.10, ett resultat som var strax under pers och räckte till guld. Dagen avslutades med kula, där Elias för första gång fick till en stöt över 10 meter. Det nya personliga rekordet på 10.11 räckte till silver.

Mängder av pers för F13-tjejerna

F13-tjejerna Celine Häll -10 och Hedda Loven -10 hade en kul friidrottsdag i Karlskrona. Dagen började med 60 m där Hedda satte nytt PB med 9.99. Även Celine gjorde ett bra lopp med tiden 10.20, strax över pers. I kula förbättrade båda tjejerna sina personliga rekord rejält. Hedda stötte 6.99 och Celine 6.32.

Roligt hade tjejerna och kanondagen fortsatte i längdgropen där de radade upp pers. F13-klassen hade ett mycket stort startfält där Hedda kom på tionde plats med 3.73 och Celine slutade som sextonde tjej med 3.37. Kronan på verket blev ändå 800 m där Hedda var snabbast av alla. Med finfina tiden 3:06.35 knep hon guldmedaljen!

Snabba lopp av Alfred trots skadan

Ett gäng på fyra killar var på plats för att försvara våra färger i P13-klassen – Alfred Ohlgren -10, Algott Klasson -10, Harry Stoltz -10 och Helmer Stoltz -11. Även grabbarna hade en riktigt lyckad dag. Alfred stötte fina 8.81 i kula, ett bra resultat som räckte till silver, även om Alfred själv önskat att det blivit lite längre. Harry kom fyra på nytt PB 7.34. Alfred har haft problem med ett skadat knä, men det märktes inte när han ställde sig på startlinjen i 60 m-finalen. Med nytt personbästa på 8.62 tog han guld! Även Helmer gjorde ett riktigt bra lopp med nytt pers på 9.74.

I 800 m var det Algotts tur att kliva upp på pallen. Han gjorde ett mycket fint lopp med 2:56.03 och tog silvret. Längdhoppet hölls ganska sent på eftermiddagen, men trots det hoppade alla våra killar bra. Alfred, Harry och Algott tog platserna fyra till sex och Harry slog nytt per med 4.20.

Stafettseger för grabbarna

P13-killarna var på plats även under söndagen, där de inledde med 60 m häck. Alfred, Algott och Harry sprang i samma försöksheat, tog de tre första placeringarna och var alla klara för final. I finalen sprang både Alfred och Algott på nya PB, 10.67 respektive 11.35, vilket innebar silver och fjärdeplats. Killarna bestämde sig även för att bilda ett stafettlag i 4 x 200 m, ett bra val då de gjorde riktiga kanonlopp och vann stafetten med nästan fem sekunders marginal!

Killarna avslutade helgen med tresteg och 200 m. I tresteget fortsatte medaljerna trilla in, då Algott tog silver med 8.88 strax före bronsmedaljören Harry på 8.85, nya pers för båda två. Algott avslutade dagen med 200 m, men då började krafterna tryta. Det var nöjda killar som lämnade Karlskrona efter en riktigt lyckad helg!

Holger trekampade

Det är alltid extra kul när våra yngsta aktiva vill ge sig ut på tävlingsarenorna och denna gång hade vi en yngling på plats, Holger Stoltz -14 som ställde upp i P9-klassen. Holger körde en trekamp bestående av kula, 60 m och 600 m. Han kämpade mycket bra och var även själv mycket nöjd med sin dag i Karlskrona!

Fler medaljer för Elias

Mångkampsuppladdningen fortsatte för Elias Häll under söndagen. Dagen inleddes med 60 m häck där han knep guldet med fina tiden 9.33. Därefter var det direkt dags att bege sig till höjdhoppet, där han tog silver på tangerat personbästa 1.61. Totalt blev det alltså tre guld och två silver för Elias, en fin uppladdning inför SM med potential att öka några resultat ytterligare!

Höjdardag för Vera

I F15-klassen var Vera Bergkvist -09 på plats under söndagen för att tävla i höjd, tresteg och 200 m. Hon fick en fantastisk start med guld i höjdhopp på finfina 1.46, vilket var PB med hela fem centimeter. Även i tresteg blev det nytt pers med 9.15, vilket räckte till en femteplats. Dagen avslutades med 200 m, där Vera sprang på 32.69.

Tack för en härlig helg i Karlskrona!

Det är alltid lika kul att följa våra aktiva på tävlingar. Ett riktigt härligt, sportsligt gäng som hejar på och stöttar såväl lagkamrater som andra medtävlande! Femton medaljer och ett oräkneligt antal nya pers är sannerligen riktigt bra jobbat – stort grattis till er allihop. Men det viktigaste är att ni hade kul och det verkar ni ha haft!

Stort tack till KA 2  IF för ett fint arrangmang!

Fler bilder - och missa inte filmerna på Insta

Under tävlingsdagarna togs ett gäng foton och här hittar du fler bilder från KA 2-spelen 2023. Som vanligt hittar du ännu mer på Insta, bland annat filmer på våra aktivas insatser – se till att följa kfum.friidrott!

1 reaktion på ”Medaljregn i KA 2-spelen”

  1. Fantastiskt fina prestationer o så härlig stämning bland alla våra friidrottare.! Så kul o få vara med o Hejja på er.! 💪🏼😍

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *