Sommarspelen gav triss i klubbrekord

Sommarspelen i Kristianstad

Sommarspelen arrangeras av Åhus FIK och hålls på vår hemmaplan Kristianstads IP. Årets upplaga gick av stapeln måndag och tisdag 25-26:e juli. Det blev en härlig tävling där våra aktiva fick chansen att tävla in en mängd olika grenar, varav några som inte finns på grenprogrammet så ofta. Stort tack till Åhus för ett fint arrangemang!

Sommarspelen Kristianstad 2022_12.jpg

Guld för Joline

Under måndagen hade KFUM Kristianstad Friidrott sju aktiva till start. Grenarna för dagen var lång häck, längdhopp och slägga. I lång häck gick det bäst för Joline som vann F13 200 m häck med fina 33.68. Oliver gjorde sin debut på 300 m häck och även han gjorde ett bra lopp. Med tiden 49.54 knep han bronspengen.

Sommarspelen Kristianstad 2022_1.jpg

I längdhoppet gick det bäst för tjejerna, där både Savannah och Joline slog PB med 4.39 respektive 4.24. Savannahs hopp räckte dessutom till en bronsmedalj. Även två killar var på plats för att hoppa längd, Tage som hoppade i P13-klassen och Elias som för dagen ställde upp bland seniorerna. Båda hoppade bra, en liten bit från sina pers-nivåer.

I slägga kastade Alice och Savannah med 3-kilos, men fick inte riktigt till det och stannade en bit från sina personliga rekord. 

Sommarspelen Kristianstad 2022_2.jpg

Många snabba ben 

Under tävlingarnas andra dag kom ytterligare några aktiva till start. Först ut för P/F15 kula, där samtliga aktiva slog nya personliga rekord. Det blev även guldmedalj i båda klasserna, där Elias vann P15 med 9.98 och Vilma F15 med 6.62.

Samma gäng aktiva gav sig sedan ut på löparbanan för att springa 80 m. I grenen var det bara Elias som hade resultat sedan tidigare och han gjorde ett bra lopp där tiden 10.35 räckte till brons. Valle gjorde ett fantastiskt lopp och gick i mål på finfina 10.67, tyvärr i lite för mycket medvind. Även Tage sprang bra i P13, där han sprang mot killar som var ett år äldre. Bland tjejerna sprang både Vilma och Nicole bra och Nicole lyckades ta sig till final. I F13-klassen var det 60 m som gällde och Joline sprang snabbt i försöket och hamnade på en fjärdeplats i finalen. 

Sommarspelen Kristianstad 2022_8.jpg

Tre nya klubbrekord!

Två fina tävlingsdagar kom till slut att krönas av inte mindre än tre nya klubbrekord! Först ut var spjutexperten Sienna, som ställde upp i F15-klassen och kastade med 500 gramsspjut. Ett grymt bra resultat på 32.60 räckte till seger och inte minst nytt klubbrekord. Även andra av våra aktiva valde att kasta spjut med goda resultat. Nicole tog brons och även Vilma och Valle hade fina kast.

Sommarspelen Kristianstad 2022_13.jpg

Tävlingens sista gren var stavhopp och under seneftermiddagen hade vädret vänt från solsken till gråmulen blåst. Trots vindarna blev det en mycket lyckad tävling för våra killar som ställde upp i P15-klassen! Elias tog silvermedaljen med nytt klubbrekord på 2.88, där det tidigare rekordet stått sig i 65(!) år. Även Malte passade på att putsa sitt eget klubbrekord i P11. Ett hopp på 2.28 räckte dessutom för att knipa bronsmedaljen.Sommarspelen Kristianstad 2022_19.jpg

Stort grattis alla aktiva till era fantastiska prestationer! Även stort plus för ert peppande, er fokus och er glädje!

 

Kika gärna in på Instagram, kfum.friidrott, där du hittar många filmer som visar våra aktivas fina prestationer under dagarna!