Mängder av rekord i HAIS-spelen

Många starter i HAIS-spelen

HAIS-spelen hålls på Göingevallen i Hässleholm och årets upplaga gick av stapeln sista helgen i juli. Högsommaren visade sig på sin bästa sida med strålande väder. Årets tävling gästades av närmare 400 deltagare fördelade på nästan 1 000 starter. Som vanligt var det en härlig inramning på Göingevallen, där duktiga funktionärer såg till att allt flöt på bra. Flera aktiva representerade KFUM Kristianstad Friidrott och vårt härliga gäng bjöd som vanligt på finfina prestationer!

HAIS-spelen Hässleholm 2022_6.jpg

Långa kast av Malte

Malte var först ut under första dagen. Han inledde med fina resultat i höjd, kula och längd, där han var precis under personbästa. Sent på eftermiddagen fick han till en lysande kastserie i spjut, som gav brons i P12 samt en förbättring av det egna klubbrekordet i P11 till 26.63.

Även tjejerna var på hugget i kastgrenarna under dag ett. Joline gjorde säsongsbästa i kula med 8.66 och Savannah slog till med sitt andra PB inom loppet av mindre än en vecka, nu med fina 10.36. Sienna är nu stabil runt 11 meter och med resultatet 10.92 tog hon guldmedaljen! Även i slägga visade tjejerna fin form. Joline kastade nytt pers med 29.80, som räckte till fjärde plats. Sienna knep silvret med sitt nya PB 33.27. Guldkastet stod Savannah för, då hon fick iväg släggan hela 36.64! Under dagen stod även längdhopp på schemat, där Joline hoppade 4.20 som längst.

Valle gjorde en fantastisk kultävling och stötte alla sina stötar långt. Längst för dagen blev 7.76 som gav honom en mycket välförtjänt bronsmedalj. Valle avslutade också första dagen fint med ett nytt pers i spjut.

HAIS-spelen Hässleholm 2022_5.jpg

Nytt arenarekord av Sienna

Även andra dagen av HAIS-spelen bjöd på både medaljer, leenden och nya rekord! Först ut på söndagen var Joline i F13 60 meter. Hon sprang bra och tog sig till final, där hon slutade fyra. Joline gjorde även ett mycket bra lopp på 200 meter häck, där hon tog silver på tiden 33.57, hennes snabbaste lopp med godkänd vind. Om någon trodde att krafterna tog slut där så hade de fel, för hon begav sig direkt vidare till tresteget där hon slog pers med 9.33 och tog brons.

HAIS-spelen Hässleholm 2022_3.jpg

Även Junie och Vilma var igång under dagen. Junie tävlade i F10 60 meter, längd och kula. Hon gjorde en fantastisk tävling och slog personbästa i samtliga grenar! Vilma gjorde ett bra lopp i F15 80 meter med en tid mycket nära PB. Valle gjorde också en riktigt bra andradag. Han ställde för första gången upp i diskus, där han gjorde mycket bra ifrån sig. Därefter var det dags för 800 meter där han genomförde loppet på 2.49. Detta räckte till silver och innebar också nytt pers med 20 sekunder, vilket visar att övning ger färdighet! En lång helg avslutades med långt hopp – 4.10 i längdhopp räckte till ytterligare en silvermedalj.

HAIS-spelen Hässleholm 2022_4.jpg

Savannah och Sienna var också i farten och i höjdhopp stannade båda på 1.37, vilket var nytt personligt rekord för Sienna. I diskus fick Savannah till ett riktigt bra kast, resultatet 31.67 räckte till silver och innebär nytt klubbrekord i F13! Även Sienna kastade bra och kom fyra med 28.06. I spjut tog Sienna guldmedaljen med 36.08, nytt arenarekord på Göingevallen! Savannah tog bronset med 26.63.

HAIS-spelen Hässleholm 2022_8.jpg

Stort grattis till alla våra duktiga friidrottare – bra kämpat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *