Sydney och Agne inspirerade

Under tisdagskvällen den 14 november bjöd Sydney Karström och tränare Agne Bergvall på en föreläsning för Lions Kristianstad samt ett 15-tal aktiva och ledare från KFUM Kristianstad Friidrott.

Sydney berättade om sin väg från att hon som 8-åring började med friidrott i KFUM till att hon sökte och kom in på Riksidrottsgymnasiet i Växjö. Med sig inför gymnasietiden hade hon 10 SM-medaljer och flera medaljer från Götalandsmästerskapen. 

Gymnasietiden kom att bli både sjukdoms- och skadedrabbad, med bland annat operation av två ledband. Sydney berättade om hur hon kommit tillbaka tack vare flit och beslutsamhet. Under utomhussäsongen 2023 tog Sydney två SM-medaljer i längdhopp och mångkamp och blev även uttagen till landslaget vid två tillfällen. Sydney tog studenten i juni och fortsätter nu sin elitsatsning i Växjö.

Agne berättade om sina erfarenheter under sin långa och framgångsrika tränarkarriär. Åhörarna fick veta mer om hur träningen och teamet kring Sydney ser ut. Agne ställde frågan om vad som krävs för att kunna gå hela vägen. Svaret är beslutsamhet, för vägen är aldrig rak. Det handlar om långsiktighet för att nå sitt mål.

Stort tack för en spännande föreläsning!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *