Gott om rödklädda på hemmaplan!

Att tävla på sin hemmaarena är alltid riktigt kul och när det är tävlingsdags i Kristianstad brukar det vara gott om glada, rödklädda friidrottare från KFUM Kristianstad. Helgen 2-4 februari var inget undantag och vi hade många aktiva som kom till start när Åhus Indoor gick av stapeln i Liviushallen. Det blev en riktigt rolig helg med många fina prestationer och härlig kamratanda!

"Gamlingarna" visade klass

Tävlingen startade redan under fredagskvällen då viktkastning stod på programmet. KFUM Kristianstad Friidrott hade fyra starka tävlande till start som alla fick framskjutna placeringar. 2010-gruppens tränare Per-Erik Ohlgren -81 och Peter Andersson -79 kan båda titulera sig Skånska mästare i M40 respektive M45. Lisen Schrewelius -08 slog personbästa och vann brons i F17. Alfred Ohlgren -10 gjorde sin första tävling i viktkastning och kammade hem en silvermedalj i debuten.

Högt och långt under lördagen

Under lördagen kämpade sex 11-åringar från KFUM i 60 m, 60 m häck, längd och kula. Det bjöds på både fina resultat och glada miner från Benjamin, Holger, Edith, Tove, Sigrid och Märtha! Sex till antalet var även de rödklädda Kristianstadskämparna i 13-årsklassen. Liam Bosson -11 säsongsdebuterade och slog PB i samtliga tre grenar. Han vann guld i 60 m med 8.45, silver i höjd med 1.46 och silver i längdhopp med 4.73.

När det hoppas stav har vi vant oss vid riktiga höjdare från våra aktiva och trenden höll i sig. Helmer Stoltz -11 hoppade nytt pers på 2.33 och knep guldmedaljen. På silverplats slutade Malte Olsson -11 med samma höjd, men med fler rivningar. Helmer slog under dagen ytterligare ett PB då han hoppade 4.06 i längd. Till start kom också Noah Ilsjö -11, som tävlade i höjd men tyvärr fick avbryta på grund av skada. Inez Johansson -11 vågade testa häck och slog dessutom pers i kula 7.40. Junie Billsten kunde också notera ett nytt pers när hon sprang 60 m på fina tiden 9.73.

Många medaljer för killarna

Sista dagen av Åhus Indoor blev ett fantastisk avslut med massor av fina resultat. Oliver Helgesson -08 började dagen med guld och PB i 60 m häck på tiden 9.16. Även Valentino Horvath -08 sprang snabbt och 8.01 innebar både nytt pers och en bronsmedalj. För Valle fortsatte dagen med fina pers i höjd 1.55 och längd 4.95, där han även vann silver. För Oliver avslutades eftermiddagen med imponerande stavhopp och en guldmedalj när han klarade 3.20.

Alfred Ohlgren -10 sprang snabbt och vann brons på 60 m med nytt PB 7.76. Alvin Brylski gjorde två snabba lopp och bättrade sina personliga rekord både med och utan häckar. Tage Frisk -10 fick till det i höjdhopp där han vann brons med 1.54, vilket var personbästa med 6 cm! Både Alfred och Tage persade i längdhopp. Alfred avslutade dagen med en bronsmedalj i kula med resultatet 10.17 och Harry Stoltz -10 slog nytt PB i samma gren. Mest nöjd var nog Harry med sitt guld i stav. Resultatet 2.83 är ytterligare ett steg närmre tremetersgränsen!

Starka tjejer gjorde fina resultat

Även tjejerna i våra äldre grupper var på plats och gjorde finfina insatser! Nicole Thomasson -08 hade en lyckad dag med brons i både höjdhopp och längdhopp. Hennes nya pers lyder 1.47 respektive 4.80. Rakel Göransson -08 bättrade sina resultat i samtliga grenar. Bäst gick det i kula där hon knep bronset med 8.57. Vann kula gjorde Lisen Schrewelius -08 med 11.62. För Adelé Mügge -08 var det tävlingsdebut och hon gjorde en fin insats i längdgropen.

F15-tjejerna Betty Tell -10, Selma Eliasson -10, Hedda Lovén -10, Stella Olsson -10, Sara Salem -09 och Joline Billsten -09 hade en mycket lyckad dag och slog PB i nästan alla sina grenar. Snabbast av alla var Betty som tog sig till final och vann guld på 60 m med tiden 8.43. Hon gjorde även en mycket fin längdhoppstävling och vann silver med 4.58. Sara hade en jättefin kastserie i kula och tog brons med nytt pers 7.48. I stav vann Hedda silver och förbättrade sitt personbästa till 1.83.

Tack för en härlig tävlingshelg

Ett stort tack och grattis till fina prestationer alla duktiga friidrottare från KFUM Kristianstad Friidrott! Vi är så glada och stolta över er fina gemenskap och hur fint ni peppar varandra! Vi vill också rikta ett tack till Åhus Friidrott för en fint arrangerad tävling – kul för våra aktiva att kunna tävla i Liviushallen!

Fler bilder från Åhus Indoor

Som alltid hittar du en massa bild och film från tävlingen på Instagram – se till att följa kfum.friidrott! För dig som föredrar att hålla dig på hemsidan – här hittar du fler bilder från Åhus Indoor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *