Löparglädje på idrottsplatsen

Både deltagare och väder var på riktigt gott humör när Kalvinknatet genomfördes under onsdagskvällen den 8 september. Totalt ställde närmare 1 300 barn i åldrarna 3 – 12 år upp i loppet. Årets upplaga genomfördes i ett anpassat format med två startgrupper i de yngre åldersklasserna för att minska trängsel på banorna. Nytt för året var också att loppet genomfördes på Idrottsplatsen i Kristianstad, något som uppskattades av många deltagare som tyckte det var riktigt kul att få testa på löparbanorna.

Ingen löpning utan uppvärmning och i vanlig ordning såg ett duktigt gäng från Friskis & Svettis till att få deltagarna att dansa loss och mjuka upp musklerna. Kalvin var såklart också på plats och hjälpte till. Första startskottet gick klockan 16:30, då killar och tjejer födda 2018 gav sig ut på en 300-metersrunda i följe med en vuxen. Många höll ett imponerande tempo och känslan var att flera föräldrar fick kämpa rejält för att hålla jämna steg. Under kvällen genomfördes sedan 16 heat från 300 till 1 500 meter beroende på ålder. Vid mållinjen delades välförtjänta medaljer ut till alla stolta och nöjda deltagare.

Ett stort tack till alla deltagare och funktionärer som hjälpte till att göra årets Kalvinknat till en riktigt löparfest – vi ses igen nästa år!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *