Fyra pallplatser för KFUM i Götalandsmästerskapen!

Två deltagare från KFUM Kristianstad

Götalandsmästerskapen, eller GM som det också kallas, är i första hand en lagtävling mellan distrikten i Götaland, där våra aktiva representerar Skånelaget. Årets upplaga genomfördes på Malmö Stadion 18-19 september. Från KFUM deltog Alice Olsson -08 och Elias Häll -08, som kvalat in till Skånelaget genom de utomhusresultat de gjort under arenasäsongen 2021. Och som de levererade!

Alice och Elias GM 2021.jpg

Lördagens tävlingar

Under lördagen var Alice först ut på 600 m. Ett väl genomfört lopp gav henne silvret och Skånelaget 5 poäng. Den imponerande tiden var 1.43.90 vilket innebar både nytt PB och nytt klubbrekord.

Alice målgång 600 m GM 2021.jpg

Elias inledde med stavhopp. Han har haft en lite strulig uppladdning med en smärtande höft, som gjort att han varken kunnat teknikträna eller tävla under hösten. Efter en avvaktande inledning hoppade Elias fantastiskt och stannade på 2.40, även här både PB och klubbrekord. Stort tack till stavtränaren Ian Dahlkvist som både hjälpte till med ansats och ny stav mitt i tävlingen.

Elias stavhopp GM 2021.jpg

Därefter var det återigen dags för Alice att ge sig ut på banan, denna gången för tresteg. Där gjorde hon en riktigt fin tävling med ett bästa hopp på 10.03, nytt personbästa! Resultatet räckte till en fin sjätteplats och viktigt poäng för laget.

KFUMs båda deltagare avslutade lördagen med 200 m häck. Både Elias och Alice sprang riktigt bra. Alice knep bronset och slog både PB och klubbrekord med tiden 30.75. Elias sprang på 29.74, vilket räckte till silverplats och 5 värdefulla Skåne-poäng.

Elias pallen silver GM 2021.jpg

 

Söndagens tävlingar

Under söndagen var det 60 m häck som stod på schemat för både Alice och Elias. Först ut var Alice som enkelt vann sitt kvalheat och avancerade till final. I finalen ett par timmar senare slutade Alice som femma med tiden 9.98, inte långt från pers. Strax efter var det Elias tur att springa final. Via nytt PB på 10.21 tog han en fin sjätteplats.

Alice 200 m häck GM 2021.jpg

Stort grattis till er båda för en fantastisk prestation i ert första GM! Ni har visat alla att aktiva från KFUM Kristianstad ska man se upp med!

 

Om Götalandsmästerskapen

Skånelaget GM 2021.jpg

2021 års Götalandsmästerskap arrangerades på Malmö Stadion 18-19 september. Götalandsmästerskapen arrangeras normalt två gånger årligen, utomhus och inomhus. Årets upplaga var dock den första sedan 2019, då de senaste tre tävlingarna ställts in på grund av pandemin. Götalandsmästerskapen är en tävling mellan de olika distrikten, där deltagarna samlar poäng till sitt lag. Placeringarna 1-6 genererar poäng till lagtävlingen. 

Tävlande distrikt är:

  • Skåne
  • Göteborg
  • Småland
  • Västergötland
  • Östergötland
  • Bohuslän-Dal
  • Halland
  • Blekinge

I årets tävling slutade Skånelaget på en fin andraplats, där Göteborg slutligen stod som segrare.

Lagtävling resultat GM 2021.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *