Resultattävling med fyra nya klubbrekord!

Söndagen den 21:e november genomförde vi en sanktionerad resultattävling i Liviushallen, med 14 tävlande från den äldre gruppen mellan 11 – 17 år. För några var det första tävlingen och för en del tävlingsvana var det den första inomhustävlingen för säsongen. Grenarna var stavhopp, tresteg, längdhopp, höjdhopp och kula. Att tävlingen var sanktionerad innebär att resultaten rapporteras in till svenska friidrottsförbundet och hamnar på officiella resultatlistor. Inrapporterade resultat ligger till grund för t.ex. uttagning till Skånelaget och Götalandsmästerskapen, som genomförs inomhus i Göteborg i mars nästa år.

resultattävling 2021-11-21_2.jpg

Stavhopp

Det blev en riktigt lyckad dag för klubbens stavhoppare. Malte Olsson hoppade 1.74 och får därmed klubbrekordet för P11, som den förste klubbrekordhållaren i denna åldersklass! Savannah och och Sienna Karström -09 tampades om att slå klubbrekordet i F13, som de sedan tidigare delade på 1.83. Det blev till slut Savannah som drog det längsta strået med nya rekordhöjden 1.94. Sienna stannade på 1.74 denna gång. Alice Olsson -08 tävlade i F15 och hoppade hela 2.04 som även det är nytt klubbrekord!

 

Längdhopp

I längdhoppet startade hela 10 aktiva. För vissa var det första gången med planka. Dagens längsta hopp kom från Oliver Helgesson -08, som hoppade 4.12. En hel del personliga rekord blev det.

resultattävling 2021-11-21_8.jpg

Kula

Nästa gren var kula, där det fanns många vikter att hålla koll på för de olika åldersklasserna. Bäst med tvåkiloskulan var Malte Olsson, som stötte hela 8.75 och slog det gamla klubbrekordet i P11 med 16 centimeter! I F13 stötte både Alina och Sienna -09 väldigt bra och noterades för stötar på 9.70 respektive 9.77. Med trekiloskulan var det Lisen som stötte längst med fina resultatet 9.08. Måns och Valle -08 stötte med 4 kilo och kom iväg 5.40 respektive 6.71. Peter -06 stötte 7.99 med 5-kiloskulan, så att det small ordentlig i golvet.

 

Höjdhopp

Tio aktiva deltog i höjdhopp och här hoppade Oliver -08 högst för dagen med 1.43. Nicole -08 hoppade också väldigt bra och tog sig över 1.40. Malte Olsson -11 hoppade också högt, 1.37! Under dagen slogs många personliga rekord.

 

Tresteg

Dagens sista gren var tresteg och fyra aktiva deltog. Längst hoppade Alice Olsson -08 med 9.83.

resultattävling 2021-11-21_3.jpg

Tack för en rolig dag!

Hoppas att ni alla hade roligt under tävlingen! Vi ledare tyckte det var väldigt kul att så många ville testa formen och öva på vad vi gått igenom på träningarna. Extra kul var det att flera som aldrig tävlat tidigare vågade vara med – modigt!

Tack för en rolig dag!

/Tränare Christine, Jennie och Gösta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *