Nytt klubbrekord i KA 2-spelen

Helgen den 15-16:e januari arrangerades KA 2-spelen i Karlskrona. Tävlingen var i reducerat format och endast för tävlande 14 år och äldre. Med tanke på det låga deltagarantalet erbjöd tävlingen högklassiga prestationer i flera åldersklasser. KFUM Kristianstad Friidrott representerades av Elias Häll -08 och Alice Olsson -08, som båda tävlar i 15-årsklassen.

KA2-spelen_2.jpg

Elias tävlade både på lördagen och söndagen och inledde med tresteg, en gren han inte tävlat i sen i somras. Debuten med planka ställde till vissa bekymmer och tyvärr fick Elias också känning av sin gamla skada. Efter försiktiga hopp blev resultatet 9.39 och som enda tävlande gav det en guldmedalj. Under lördagen tävlade Elias också i kula. En bästastöt på 8.35 räckte till en femteplats. 

På söndagen var det dags för 60 m häck och stavhopp. I häckloppet sprang Elias på nytt PB med 10.06, vilket räckte till ett silver. I stavhoppet ville det inte riktigt klaffa denna dag. Elias stannade på 2.60 och även här blev det en silvermedalj.

KA2-spelen_1.JPG

Alice tävlade på söndagen och började dagen med 60 m häck. Hon slutade trea med tiden 10.00. Ett bra genomfört lopp, men hade hon fått chans till extralopp hade det nog gått ännu fortare. Efter lång väntan var det dags för 200 meter, som hon inte sprungit inomhus tidigare. Alice kom femma med tiden 29.93.

Efter en kort nedjoggning var det dags att varva upp igen inför dagens sista gren. Alice sprang 1000 meter för första gången och fick bra hjälp med tempot av IFK Växjös Alma Winroth. Alma vann och Alice kom tvåa med tiden 3:36.51, vilket är nytt klubbrekord med nästan 5 sekunder!

Bra jobbat båda två!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *