Närmare 30 aktiva från KFUM i Vårkampen

Vårkampen Hässleholm 2022-05-07_15.jpg

Äntligen Vårkamp på Göingevallen

Lördagen den 7:e maj var det äntligen nystart för klassiska Vårkampen, efter några års uppehåll under pandemin. Tävlingen arrangeras av Hässleholms AIS på Göingevallen i Hässleholm. Det var full fart hela dagen och den ena grenen avlöste den andra för våra aktiva. Stort tack och mycket beröm till de duktiga grenledarna och funktionärerna i arrangörsföreningen, som med gott humör lyckades fint med att hålla det tighta tidsschemat. Efter en mulen och kylslagen förmiddag sprack solen fram under eftermiddagen och det blev en riktigt härlig friidrottsdag, där alla deltagare fick med sig en medalj hem som belöning för sina fina prestationer.

Vårkampen Hässleholm 2022-05-07_6.jpg

Närmare 30 deltagare från KFUM 

Från KFUM Kristianstad Friidrott var samtliga träningsgrupper representerade, vilket vi tycker är fantastiskt roligt! Totalt var det närmare 30 barn och ungdomar från klubben som deltog och stod för fina prestationer. Det är härligt att se både stor glädje och kämparvilja. Hela dagen bjöd på mycket god stämning och det är underbart att se hur våra aktiva peppar varandra och visar härlig gemenskap, både inom klubben och med andra medtävlande. Ni är härliga kompisar och riktigt goda förebilder hela gänget!

Vårkampen Hässleholm 2022-05-07_9.jpg

Full fart hela dagen

Vårkampen bjöd på både många åldersklasser och ett brett grenutbud, så det var full fart hela dagen för våra aktiva. Höjdhoppet genomfördes på två mattor och vi fick se många fina resultat, bland annat ett fint pers från Oliver Helgesson -08, som seglade över 1.52. 

Hela 26(!) av våra aktiva ställde upp i längdhopp. I de yngre grupperna var det många tävlingsdebutanter, som ska vara mycket nöjda med sina fina resultat. Den byiga vinden ställde till det lite för våra 14-åringar som skulle träffa plankan, men det gick bättre och bättre för varje hopp och de flesta åkte hem med ett nytt PB. Längs för dagen hoppade Elias Häll -08 med 5.29.

Vårkampen Hässleholm 2022-05-07_16.jpg

Kula är populärt i våra träniningsgrupper och vi fick se många fina stötar under dagen, både från yngre och äldre deltagare. Det var också många som ville försvara de röda färgerna i löpgrenarna, både på kortare och längre distans. Det är härligt att se hur rörelseglädjen sprudlar när våra aktiva sätter iväg och det blev många fina lopp och nya personliga rekord.

En återkommande gren vid Vårkampen är den öppna klassen i 60 meter häck, vilket är en bra möjlighet för aktiva i alla åldrar att prova på häck och dessutom kan de aktiva välja vilken häckhöjd de vill springa på. KFUM hade 10 aktiva till start i denna gren, som löptes på 68,8 cm respektive 76,2 cm häckar, med många fina prestationer. Snabbast var Malte Olsson-11 som med sin tid 11,43 slog nytt klubbrekord i P11 60m häck. 

Dagen avslutade med stafett 6×100 meter där KFUM ställde upp med två lag. Som alltid är det härligt att springa stafett och något som verkligen stärker gemenskapen och klubbkänslan. 

Vårkampen Hässleholm 2022-05-07_13.jpg

Fina prestationer och mängder med pers

Förutom en härlig stämning så bjöd också våra aktiva på riktigt fina prestationer med fantastiska resultat, där såklart Maltes nya klubbrekord i häck var höjdpunkten. Totalt knep våra deltagare närmare 40 pallplatser; 12 förstaplatser, 13 andraplatser och 14 tredjeplatser! Dessutom noterades inte mindre än 27 nya personliga rekord under dagen!

Stort grattis till alla era fina prestationer, vi hoppas att ni hade en riktigt rolig dag! Vi i föreningen håller tummarna för att det åter blir många från KFUM Kristianstad Friidrott som ställer upp i Pannkaksspelen om ett par veckor!

Vårkampen Hässleholm 2022-05-07_8.jpg

Fler bilder från tävlingen

Du följer väl kfum.friidrott på Instagram? Där du både se fler bilder och många videos från tävlingen. 

Du som förälder får gärna hjälpa oss att få ännu fler bilder och filmer till både hemsida och sociala medier! Maila gärna bildmaterial till webansvarig Jerry Häll, jerry.hall@orderinvest.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *