KFUM-trio på inspirerande häckträff

Inspirerande häckträff

Lördagen den 14:e maj arrangerades Skånes Friidrottsförbund häckträff i Eslöv, där fokus låg på både kort och lång häck. Samordnare för träffen var Karin Olsson, som även är förbundskapten för U20-landslaget. Ett tjugotal aktiva och ledare var på plats för att utvecklas och lära känna varandra. Från KFUM Kristianstad Friidrotts äldsta träningsgrupp deltog Alice Olsson -08 och Oliver Helgesson -08 samt tränare Jennie Olsson. Det blev en mycket inspirerande och lärorik dag.

Häckträff Eslöv 2022-05-14_1.JPG

Förmiddagspass med kort häck

På förmiddagen fick de aktiva träna kort häck under ledning av Max Hrelja, svensk elitlöpare i kort häck med klubbadress MAI, samt Niklas Fernström, f.d. elithäcklöpare som numera är tränare i MAI. Det blev ett kul pass med några nya övningar och utmaningar. Instruktionerna var tydliga och våra deltagare fick många värdefulla tekniktips med sig hem. Det kändes inspirerande att få träna med andra aktiva som också brinner för häcklöpning.

Häckträff Eslöv 2022-05-14_2.JPG

Löparglädje som inte tog slut

Efter lunch och teoripass var det dags för lång häck. De aktiva instruerades av Kenth Olsson från IFK Helsingborg, som tränat många framstående svenska friidrottare. Precis som på förmiddagen var det ett bra pass med en del nya övningar och en tydlig röd tråd. Trots att de aktiva kört många lopp under dagen kändes det som de aldrig ville sluta springa.

Stort tack till alla, både aktiva och ledare, som gjorde dagen mycket inspirerande och lärorik!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *