Glatt humör och nya rekord i Eslöv

Pannkaksspelen i Eslöv

Pannkaksspelen arrangeras av Eslövs AI på Ekevalla IP i Eslöv. Tävlingen erbjuder i princip ett fullt grenutbud för aktiva 13 år och äldre och 2022 års upplaga hade cirka 1 300 starter. Många starter betyder också många aktiva, vilket både ger tuff konkurrens och möjligheter att träffa många nya kompisar.

Pannkaksspelen Eslöv 2022_12.jpg

Solig humör i grått väder

Lördagens småregn och kyla kanske inte var det mest önskade vädret, men de yngre kämparna i föreningen gjorde sitt bästa för att lysa upp tillvaron! KFUM Kristianstad Friidrott hade fyra aktiva som ställe upp i 11-årsklassen. Grenarna för dagen var 60 meter, längd, kula och kast med liten boll. I de yngre klasserna tävlar man mot sig själv i sällskap med andra och inga placeringar räknas. Våra aktiva hade en rolig tävling med många fina resultat!

Pannkaksspelen Eslöv 2022_7.jpg

Tre pallplatser under lördagen

Från vår äldsta träningsgrupp var Elias Häll -08, Joline Billsten -09, Savannah Karström -09 och Sienna Karström -09 på plats för att tävla under lördagen.

Först ut var Elias som började dagen med längdhopp. Plankträffen fungerade bättre än i Hässleholm och nu var det även godkända vindförhållanden. I tuff konkurrens i P15-klassen vann Elias silvret med fina 5.21. Därefter sprang han 80 meter på 10.46, en liten bit från PB och för dagen räckte inte tiden till final. En lång, kall dag avslutades med höjdhopp där Elias stannade på 1.50, vilket han inte var riktigt nöjd med.

Pannkaksspelen Eslöv 2022_2.jpg

Pannkaksspelen var andra tävlingen för säsongen i slägga för tjejerna Karström och de gjorde en riktigt bra insats. Savannah tog silvret med 28.41 och Sienna brons med 27.43, vilket var nytt pers för henne. I höjdhopp klarade de 1.37 respektive 1.34 och hamnade precis utanför pallen. 

Pannkaksspelen Eslöv 2022_4.jpg

Joline tävlade i längd och 60 meter, där det var över 50 deltagare anmälda. Hon sprang bra på 60 meter och fick tiden 9.05, vilket inte räckte hela vägen till final i det stora startfältet. I längdhoppet blev det 4.11 för Joline.

Pannkaksspelen Eslöv 2022_6.jpg

 

Full pott i diskus

Andra dagen av Pannkaksspelen bjöd på bättre väder och klimatet blev allt behagligare ju längre dagen led. På söndagen tävlade sju aktiva från KFUM Kristianstad Friidrott och resultaten var lysande!

Systrarna Karström inledde dagen med att kasta spjut. Bäst gick det för Sienna, som tog guld och slog personbästa med nästan fyra meter. Resultatet 33.57 är även nytt klubbrekord i F13 spjut. Värt att nämna är också ett fantastiskt kast i sista kastomgången, där spjutet flög iväg 35 meter men tyvärr landade precis utanför kastsektorn. Savannah gjorde också en riktigt bra tävling och kastade 20.97, vilket var nytt pers som räckte till en fjärdeplats. 

Därefter var det dags för urladdningen och dagens höjdpunkt! KFUM Kristianstad Friidrott hade tre tjejer till start i diskus och det blev medalj till samtliga. Längst för dagen kastade Joline Billsten. Det finfina guldkastet på 28.25 var givetvis PB med även nytt klubbrekord i F13 diskus. Savannah Karström tog silver och slog nytt personligt rekord med 27.52 medan syrran Sienna knep bronset med 26.98. Grymt kastat tjejer!

Pannkaksspelen Eslöv 2022_21.jpg

Dagen avslutades för F13-tjejerna med kula, där Sienna lyckades bäst för dagen och tog brons med 10.27. Savannah slutade fyra med 9.04 och Joline stött 7.87. Alla tre tjejerna var en liten bit från sina personbästa. Under dagen hann Joline även tävla i tresteg där hon gjorde en bra tävling med 9.01 som längsta hopp. En fin start på säsongen som räckte till en femteplats. 

Med under dagen var också Junie Billsten -12, som tappert hejade på sina äldre klubbkamrater tills det äntligen blev dags för henne att kliva in på banan för att springa 200 meter. Junie gjorde ett fint lopp och kämpade på härligt under båda tävlingsdagarna!

 

En härlig vana

Under söndagen hade klubben också tre duktiga stavhoppare till start och i vanlig ordning levererades också nya klubbrekord – en riktigt härlig vana våra aktiva har!

Elias Häll -08 och Malte Olsson -11 tävlade båda i P15-klassen. Elias tog sig med god marginal över 2.75 vilket räckte till seger i tävlingen och nytt PB utomhus. Han hade även bra försök på klubbrekordhöjden 2.80, men visst besvär av en ömmande vad gjorde att kroppen inte orkade för dagen – det tar du nästa gång Elias. För Malte var det första utomhustävlingen i stav och det blev en väldigt lyckad debut! Resultatet 2.20 räckte till en bronsmedalj och är även nytt klubbrekord i P11 stav. Debuterade ute gjorde också storasyster Alice Olsson -08, som även hon slog klubbrekord i F15. Resultatet 2.40 räckte dessutom till seger i F19-klassen, där hon för dagen tävlade då stavhoppet för de jämngamla krockade med andra grenar.

Pannkaksspelen Eslöv 2022_19.jpg

Utomhussäsongen innebär en del nya distanser för våra 14-åringar och för Alice var det premiär för både kort och lång häck. Hon sprang 300 meter häck i F17, där hon tog guld med tiden 50.54, en tid hon säkert kommer att förbättra under säsongen då en del häckpassager kunde varit lite bättre. Som sista gren på söndagskvällen sprang Alice 80 meter häck. Hon vann sitt försöksheat med tiden 12.99 och kom sedan fyra i finalen med 12.91. Två mycket bra lopp!

Under söndagen tävlade även Malte i fler grenar, då han ställde upp i 200 meter och spjut. Bäst gick det i spjut där han i sista kastet fick till 26.12. Detta innebar även att han slog klubbrekord i P11 spjut, hans andra klubbrekord för dagen!

Pannkaksspelen Eslöv 2022_24.jpg

 

Grattis till fina resultat och tack för en härlig helg

Stort grattis till våra aktiva för alla era fina resultat! Det är bara säsongens andra tävling och redan har ni gjort stora framsteg och slagit flera rekord. Dessutom är ni ett härligt gäng som med glatt humör peppar både klubbkompisar och andra medtävlanden.

Vi ser fram emot att följa alla KFUM Kristianstads friidrottare under resten av tävlingssäsongen!

Pannkaksspelen Eslöv 2022_16.jpg

Filmer från Pannkaksspelen 2022

På Instagram hittar du också många filmer som visar våra aktivas fina insatser – du följer väl kfum.friidrott?

Vi vill gärna ha ännu fler bilder och filmer till både hemsida och social media, allra helst från våra yngre träningsgrupper! Du förälder som är på plats med kameran i högsta hugg får gärna skicka dina bilder till webbansvarig Jerry Häll, jerry.hall@orderinvest.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *