Friska vindar och nya medaljer

Öresundsspelen i Helsingborg

Helgen den 8-10:e juli arrangerades Öresundsspelen i Helsingborg, en tävling som för året hade 1 673 starter och internationell konkurrens från Norge, Danmark och Tyskland. Tävlingen är en av de största i Sverige efter Världsungdomsspelen. Helsingborg bjöd på svåra vindar i dagarna tre då Joline, Sienna, Savannah och Sydney var på plats för att försvara klubbens färger.

Öresundsspelen Helsingborg 2022_5.jpg

Säsongsbästa för Sydney

Tävlingarna drog igång med F13 200 m häck, där Joline gjorde sin debut. Hon gjorde det väldigt bra med tiden 32.87. Från loppet fick hon sedan direkt bege sig till längdhoppet med lite tunga ben. Detta till trots slog hon till med nytt säsongsbästa på 4.03.

I F13 diskus var det svårkastat i vinden, kombinerat med den smalaste kastzon vi någonsin sett. Savannah tog en fin bronsplats med 25.69 och Sienna kastade 25.31, vilket räckte till en femteplats. 

Sydney Karström -04 hoppade bra i längdgropen och slog till med nytt säsongsbästa på 5.36. Hoppet räckte dessutom till en silvermedalj i F19-klassen. I kula stötte Sydney 10.08, en bit från PB, men fullt tillräckligt för att ta ännu en silvermedalj!

Öresundsspelen Helsingborg 2022_3.jpg

Silverpeng i spjut

Tävlingen fortsatte med F13 60 m, där Joline gjorde ett bra försöksheat där hon sprang på tiden 9.02. I spjut för F13 hade Sienna, Savannah och de andra tävlande det kämpigt med den starka motvinden. Sienna fick se sig slagen av en tyska denna dag. Efter en veckas sjukdom räckte inte riktigt krafterna till, utan det blev ett fint silver.

Öresundsspelen Helsingborg 2022_4.jpg

Grattis alla aktiva och bra kämpat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *