Leenden och fina resultat i Julchansen

Lördagen 3 december arrangerades Julchansen i Atleticum i Malmö. KFUM Kristianstad Friidrott hade sex aktiva på plats från fyra av våra träningsgrupper och dagen kom att bjuda på många leenden och fina resultat från våra duktiga friidrottare.

Tidig morgon för de yngsta

Tävlingsdagen startade redan klockan 9 för aktiva födda 2014 – 2017, som var med i prova-på-klassen. Alice -14 ställde upp i Åhus Minispel på hemmaplan för någon vecka sedan och nu passade hon på att tävla i Malmö. Det blev en rolig dag där hon under två timmar testade 60 meter, höjd, längd och kula. Med sig hem fick hon en medalj och diplom med sina fina resultat. 

Junie från 2011-2012-gruppen tävlade i 60 m, längd och kula. Hon gjorde mycket fina resultat i alla grenar, men själv kände sig Junie mest nöjd med 60 m och längd.

Guld, silver och brons för Alfred och Algott

I P13-klassen gjorde Alfred och Algot från 2010-gruppen en mycket bra tävling med fina resultat. Alfred började dagen med kula och stötte hela 9.16 vilket gav guldmedalj! Algott inledde med höjd där fina 1.20 räckte till brons.

Båda killarna stod på startlinjen när det var dags för 60 m och båda gjorde också riktigt starka försökslopp med nya pers. Den extremt jämna finalen gick fort och de personliga rekorden från försöken slogs direkt. Alfred tog silver med 8.66, endast en hundradel från guldet, och Algott slutade sexa med 9.26.

Dagen avslutades med längdhopp där Algot fick kliva högst upp på pallen efter en mycket fin hoppserie och ett längsta hopp på 4.48. I en jämn toppstrid slutade Alfred sexa med nytt PB på 4.13.

F15-tjejerna slog pers och tog medaljer

Från vår äldsta träningsgrupp deltog Joline och Vera, båda födda 2009. Första gren för tjejerna var kula, där båda stötte bra och slog pers. Joline knep bronset med 7.86 precis före Vera som slutade fyra med 7.63.

Längdhoppet innebar debut med planka för Joline och hon hade flera jättefina hopp, varav två på 4.28. Hon låg länge på bronsplats, men i sista omgången klämde klubbkompisen Vera till med hela 4.44 och resultatet blev det omvända mot kulan – brons för Vera och fjärdeplats för Joline.

Joline ställe även upp i 60 m, där hon enkelt tog sig till final och till slut placerade sig som fyra med tiden 9.00. För Vera avslutades dagen med höjdhopp, där hon var felfri över 1.40. Hon hade tre bra försök på personliga rekordhöjden 1.43, men det ville sig inte hela vägen idag. En finfin prestation räckte dock till en bronspeng!

Vi gratulerar alla våra duktiga aktiva till finfina prestationer – bra kämpat hela gänget!

Fler bilder från Julchansen 2022

Under dagen togs många bilder och här hittar du fler bilder från Julchansen 2022.

Du vet väl att du som vanligt också hittar både bilder och filmer på vårt Instagram – se till att följa kfum.friidrott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *