Härlig debut för Vera

Lördagen den 26:e november var det dags för Julbockspelen i Varberg. På plats från klubben var Vera Bergkvist som gjorde sin debut i KFUM-tröjan – och vilken debut det blev!

700 starter i Julbockspelen

Lördagen den 26:e november arrangerades fjärde upplagan av Julbockspelen i Varberg. Tävlingen bjöd på ett fint tävlingsprogram för aktiva i åldrarna 10 – 19 år och totalt hade tävlingen närmare 700 starter. På plats från KFUM Kristianstad Friidrott var Vera Bergkvist -09, vårt nytillskott från HAIS som gjorde sin debut i vår röda tröja. För aktiva födda 2009 innebär innesäsongen att man lämnar 13-årsklassen och numera tävlar med planka istället för zon och får stöta med en tyngre kula. Mycket nytt för Vera alltså – men det klarade hon galant!

Personbästa i samtliga grenar

Vera inledde med längdhopp där hon alltså för första gången tävlade med planka. Hon hoppade finfint nytt PB på 4.20 och tog sig till final där hon slutade femma. Nästa gren var kula där hon stötte 7.28 med trekilos-kulan, ytterligare ett nytt pers som räckte till bronsmedalj! Dagen avslutades med 200 meter, där Vera sprang in på fina 32.37, även här nytt personligt rekord. En riktigt härlig tävlingsdebut med pers i samtliga grenar!

Stort grattis och bra kämpat!

 

 
 

Bilder från Julbockspelen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *