Finfin statistik för KFUM Kristianstad Friidrott

Lördagen 25 februari redovisade Kristianstadsbladet sin undersökning kring hur olika föreningar och idrotter lyckats behålla sina aktiva under pandemin samt hur könsfördelningen mellan de aktiva såg ut. I både kategorierna låg friidrotten i topp och vi kunde notera fin statistik för vår förening. KFUM Kristianstad Friidrott var den klubb i Kristianstad kommun som ökat näst mest i antal träningstillfällen under åren 2019 – 2021. Vi låg även på andra plats gällande könsfördelningen, det vill säga antal deltagartillfällen uppdelat på flickor och pojkar, där vi hade fördelningen 55 % / 45 %.

Vi som är engagerade i friidrotten ser tydliga fördelar med att killar och tjejer kan träna tillsammans. Inom friidrotten finns en enorm gemenskap trots att det är en individuell idrott. Vi erbjuder en mycket allsidig träning där du kan träna utifrån dina egna förutsättningar och utvecklas i din egen takt. Friidrott är dessutom en idrott som går utmärkt att kombinera med andra idrotter.

Hjälp oss att ge fler möjlighet att träna friidrott

I skrivande stund har vi fem träningsgrupper för aktiva födda 2007 – 2015. Vi vill gärna ge ännu fler barn möjlighet att få träna friidrott och söker därför ledare för att starta upp en grupp för barn födda 2016 – 2017. Det spelar ingen roll om du är en aktiv/f.d. idrottare eller ”bara” en engagerad förälder. Det krävs inga förkunskaper för att bli tränare – vi ger dig den utbildning och det stöd som behövs för att du ska kunna lyckas i tränarrollen.

Är du intresserad av att testa friidrott eller bli ledare? Då hittar du mer information här. Du kan även kontakta vår träningsansvariga Christine Karström på Christine.Karstrom@skane.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *