Filippa tog fyra SM-guld!

Helgen 17-19 februari arrangerades ISM i friidrott för seniorer i Atleticum, Malmö. Nytt för i år var att parafriidrotten är en del av senior-SM. På plats från KFUM Kristianstad Friidrott var Filippa Ivarsson -07 som tog riktig storslam vid föregående SM, något hon prisades för på Idrottsgalan i Kristianstad tidigare i februari. Och visst följde hon upp med ytterligare ett kanon-SM med fina resultat, nytt personligt rekord och inte mindre än fyra nya SM-guld att lägga till samlingen!

Tre guldmedaljer under lördagen

Under lördagen tävlade Filippa i längdhopp, 60 meter och kula. En taggad Filippa tog guld i samtliga grenar. I längdhoppet fick hon inte till den riktiga plankträffen, men ändå mätte längsta hoppet 3.37. Nästa gren var 60 meter, där Filippa sprang bra och fick tiden 9.50. Dagen avslutades med kula där stötarna blev längre och längre under tävlingens gång. Längsta stöt blev 5.75, men hade det varit en omgång till hade det troligen blivit nytt pers.

PB-kross på 800 meter

Under söndagen stod 800 meter på schemat, och vi som känner Filippa vet hur målmedvetet hon tränade på distansen inför Kraftmätningen i somras, där hon gjorde ett riktigt bra lopp på 3:27.06. Liviushallen har inte optimala förutsättningar för medeldistanslöpning, men det verkar som vinterns fysträning, intervaller på tjockmatta och egen löpning på Idrottsplatsen har gett bra resultat, för vilket lopp Filippa bjöd på!

Loppet sprangs tillsammans med tre riktigt snabba killar från I-20-klassen. På näst sista varvet blev Filippa varvad av segraren i det loppet, något som gav henne lite extra draghjälp. Hon lyckades plocka fram extra krafter och med hjälp av publikens stöd i form av applåder under hela sista varvet löpte Filippa i mål på fantastiska 3:14.18, vilket är nytt personligt rekord med 13 sekunder! För den prestationen belönades hon även med helgens fjärde SM-guld i S-13-klassen.

Stort grattis - vi är otroligt stolta!

Stort grattis Filippa till en riktig superhelg med mycket kämpaglöd och fantastiska resultat! Vi i KFUM Kristianstad Friidrott är otroligt stolta över dig och att ha en svensk mästarinna i klubben!

Tack till mamma Helena som var med och coachade under hela helgen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *