Skön gemenskap på Malmö Indoor Challenge

Helgen 4-5 mars arrangerades Malmö Indoor Challenge i Atleticum. Tävlingen lockade över 600 aktiva fördelade på 1500 starter. För många var det sista tävlingschansen under innesäsongen och det var ett rejält gäng från KFUM Kristianstad Friidrott som valde att ta chansen att mäta sina krafter och slå sina rekord. Härligt att se så många duktiga och modiga friidrottare i olika åldrar och helgen präglades av en skön gemenskap mellan klubbkamraterna. För våra aktiva födda 2009 – 2010 hade tävlingen en extra nerv, då det var sista möjligheten att notera resultat för att kunna kvala in till Skånelaget och delta i kommande Götalandsmästerskap.

Tage radade upp pers

En som verkligen tog chansen att bättra sina resultat var Tage Frisk -10. Han hade en fantastisk lördag där han slog pers i samtliga fyra grenar han ställde upp i och stärkte verkligen sina aktier för att kunna kvala in till Skånelaget. Och han var inte ensam om att göra fina resultat under lördagen!

Första gren för P13-killarna var längdhopp där Algot Klasson -10 hoppade bra och slutade femma med 4.50. Med i tävlingen var också Alvin Brylski -10 och Tage Frisk som båda persade med 4.22 respektive 4.28. I 60 m var det rena rekordslakten där både Tage och Alfred Ohlgren -10 slog PB i både försök och final. Alfred tog guldmedaljen med 8.39 och Tage kom femma med 8.67.

I höjdhoppet gjorde Alvin en helt fantastisk tävling och vann guld på smått makalösa 1.55. Tage kom fyra på 1.44 och Harry Stoltz -10 femma på 1.34. Samtliga killar slog pers i höjdhoppet och fortsatte på samma linje när det var dags för 200 m. Alfred tog silver med 28.48 och Tage kom fyra med 29.20.

Tjejerna i F13 ville givetvis inte vara sämre. Hedda Loven – 10 kom sexa i höjd på nytt personbästa 1.31 och även Betty Tell -10 slog PB med 1.22. Betty avslutade sedan dagen med ytterligare ett pers i 200 m med 30.97. I F14 tangerade Joline Billsten -09 sitt personbästa i 60 m med tiden 8.91.

På plats i Malmö var även två killar som tävlade i P12-klassen. Felix Högsell -11 och Helmer Stoltz -11 började dagen med längdhopp där båda slog PB med 3.97 respektive 3.73. Lite senare sprang de 60 m där de båda tog sig till B-final, som Felix vann på 9.63.

Intensivt schema för såväl yngre som äldre

Under lördagen var flera aktiva från våra yngre träningsgrupper på plats. Alla kämpade fantastiskt och slog mängder av personliga rekord. Junie Billsten -12 var glad och nöjd och nytt pers i kula och 200 m samt sina två bra lopp på 60 m. Tova Frisk -12 sprang jättebra på både 60 m och 200 m. Majken Levin Ohlgren -13 gjorde fina insatser i både 60 m och kula. Våra yngsta deltagare för dagen var Emil Zahirovic -14 och Holger Stoltz -14 som gjorde en riktig mångkampsstart då de ställde upp i 40 m häck, 60 m, kula och längd. Emil avslutade dessutom dagen med 200 m.

På tävlingens första dag fanns två KFUM-killar i P15-klassen på plats och även de hade en intensiv dag med fina resultat. Dagen inleddes med 60 m där Elias Häll -08 tog bronset och Oliver Helgesson -08 slutade på fjärde plats. Oliver slog PB med 8.27. Nästa gren var längd där killarna radade upp fantastiska hopp och både persade. Elias vann guld med 5.73 och Oliver hade flera hopp över fem meter där det längsta mätte 5.17 och gav silver. Killarna begav sig direkt från längd till höjd och adrenalinet var på topp. Elias tog ytterligare ett guld med 1.69 och Oliver knep bronset med 1.57, nya pers för båda två.

Uthållighet som Vasaloppsåkare

En intensiv friidrottshelg fortsatte i Atleticum under söndagen. Våra aktiva har en uthållighet som elitåkarna i Vasaloppet, så det är bara för oss ledare och föräldrar att hänga på! Strax efter Vasalopsstarten var vår yngste deltagare Sverre Levin Ohlgren -16 redo för prova-på-tävling. En glad och tävlingssugen kille mätte krafterna i 60 m, 40 m häck, längd, kula och stavlängdhopp. Det var full fart hela tiden och Sverre hade superkul!

Även flera av våra äldre deltagare var på plats under söndagsmorgonen och Hedda klarade fina 1.60 i sin första externa stavhoppstävling och knep bronset den tidiga timmen till trots. Senare på dagen hoppade även de äldre deltagarna stav. I P12 tog Helmer guld med nytt pers på 1.90. I P15 anslöt även Valentino Horvath -08 till söndagens tävlingar och i stav tog killarna en trippel med guld till Elias, silver till Oliver och brons till Valle. Oliver slog dessutom pers med 2.60.

Rekordsnabba häcklopp

Häcken var grenen med stort G under söndagen och i princip alla våra tjejer och killar slog pers och gjorde fantastiska lopp! I F11 sprang både Junie och Tova in på PB. Betty hade ett storlopp på gång i försöken i F13, men slog i häcken och tappade rytm. I B-finalen stämde allt och då slog hon nytt pers med fina 11.37. Joline sprang för första gången med tre steg mellan alla häckar och då gick det snabbt. Med 10.56 tog hon sig till A-final där hon slutade fyra. Alice Olsson -08 gjorde comeback efter sitt benbrott och i sitt första häcklopp på nio månader vann hon guld med tiden 10.11. Härligt att ha dig tillbaka igen Alice!

Killarna var precis lika grymma där Alfred och Harry tog silver och brons med fina tiderna 10.89 och 12.00. I P15 blev det silver till Elias på 9.51 och brons till Valle. Oliver och Valle valde dessutom att ta chansen att springa ett extralopp, där de krossade sina pers med 9.52 respektive 9.62. Det är inte varje dag som man slår PB med över en halv sekund på 60 m!

Joline säkrade plats i Skånelaget

I F14 tresteg har Joline kämpat för att förbättra sina resultat och lyckades äntligen slå nytt pers med 9.30. Det räckte till en femteplats i tävlingen och framförallt till att säkra en plats i Skånelaget! Rödklädda tjejer fanns det även I F13 tresteg, där inte mindre än fyra tjejer från klubben hoppade. Bäst gick det för Hedda som slog pers med 8.02, men även Betty, Celine Häll -10 och Rebecka Tila -10 gjorde en bra tävling med nya PB. I P13-klassen tog Algot brons med nytt pers 9.13 och Harry kom på fjärde plats med 8.68. 

Tävlingens sista dag bjöd också på kula, där Alfred kom på fjärde plats i P13 med nytt pers på 9.36. I P15 tog Oliver brons med 8.88 och Valle knep en fin fjärdeplats med nytt PB 7.65. Även Rebecka och Celine tog plats i kulringen och persade med 7.63 respektive 5.75. Under söndagen tävlade även 11-åriga tjejer i längd. Tova och Junie gjorde flera fina hopp, allra bäst gick det för Junie som slog nytt pers.

Tack för en härlig tävlingshelg

Stort grattis och härligt kämpat till alla våra modiga och duktiga deltagare! Det värmer i hjärtat att se er glädje, tävlingslust och kamratanda. Även stort tack till MAI för en fantastisk tävlingshelg, våra deltagare har haft jättekul!

Som vanligt har det fotograferats en hel del och här hittar du fler bilder från Malmö Indoor Challenge. Och som vanligt hittar du ännu mer på Insta – se till att följa kfum.friidrott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *