Härlig kasttävling i Växjö

Inomhussäsongen kan vara plågsamt lång för en kastare och det var tre riktigt kastsugna KFUM-tjejer som begav sig till Telekonsult Arena i Växjö helgen 4 – 5 mars, för att ställa upp i Växjö Inomhuskast. Savannah Karström -09 och Lisen Schrewelius -08 inledde dagen med vikt, där Savannah slog nytt pers med 9.99 och Lisen kastade 10.43. Med det blev Lisen fyra och Savannah femma.

Sedan vad det dags för diskus och då gick även Sienna Karström -09 in i tävlingen. För Sienna och Savannah gäller från denna säsong en tyngre vikt på 750 gram. Det gick lysande för alla tjejerna, där Sienna tog silver med finfina 31.04 medan Savannah och Lisen blev fyra respektive femma med resultaten 29.51 och 28.26.

Direkt efter diskusen begav sig tjejerna mot kulringen, där Lisen fick en ordentlig revansch från lördagens SM-resultat. Hon stötte förbi drömgränsen 11 meter och med 11.13 fick hon guldmedaljen och kan notera ett nytt klubbrekord! Sienna var pers-nära med 9.44 och slutade femma, medan Savannah persade på 8.88 och tog en sjundeplats.

Sista grenen för dagen var spjut. Sienna hade längtat efter sin favoritgren hela dagen, men fick ledsamt nog bryta på grund av smärta i axel och rygg. Syrran Savannah gjorde en strålande insats med nya redskapsviken på 500 gram och plockade guldet med ett mäktigt kast på 28.91. Lisen kastade 21.04 och kom femma. 

Ett stort grattis till er duktiga kasttjejer – bra jobbat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *