Starka KFUM-insatser i Skånelaget

Helgen 18 – 19 mars var det äntligen dags för Götalandsmästerskapen inomhus, som för året hölls i Telekonsult Arena i Växjö. Från KFUM Kristianstad Friidrott hade hela tio aktiva kvalificerat sig till Skånelaget, sju debutanter från vår 2010-grupp och tre rutinerade tjejer från äldsta träningsgruppen. Skånelaget samlades och åkte upp till Växjö redan under fredagskvällen. Laget hade ett eget vandrarhem till förfogande, där de lärde känna varandra och laddade för första tävlingsdagen. När frukost och ansiktsmålning var klar begav sig laget till arenan där det hölls invigning innan första tävlingsdagen tog sin början.

Många starka debuter

Under lördagen var fem av våra debutanter på plats för att försvara de skånska färgerna på tävlingsarenan. Hedda Loven -10 inledde med höjd där hon hoppade bra och klarade fina 1.26. Höjningsschemat var tufft och 1.32, som skulle ha inneburit nytt PB, blev för högt för dagen. Senare på dagen sprang hon 800 m. Det var många tjejer i varje heat och starkt av Hedda att springa in på 3:08.77, vilket är strax över personbästa.

I P13 sprang Alfred Ohlgren -10 och Tage Frisk -10 båda 60 m. De gjorde fina lopp i försöken och kvalificerade sig för semifinal. Tage slog dessutom pers med 8.62. I semifinalen var det Alfreds tur att persa. Fina 8.38 tog honom hela vägen till finalen där han slutade sjua. För Harry Stoltz -10 skedde debuten i tresteg, där han gjorde en mycket bra tävling och slog PB med 9.38, mer än en halv meter längre än han någonsin hoppat tidigare. Hoppet var ytterst nära att ta honom hela vägen till final. Även Algot Klasson -10 gjorde sin gulröda debut i tresteget där han hoppade fina 8.95.

Brons för Sienna i kula

Sent på lördagseftermiddagen kom årets första medalj för en KFUM Kristianstad-friidrottare, då Sienna Karström -09 klev in i kulringen i F14. Hon hade en mycket fin serie där hon radade upp stötar på närmare 10 meter. Den längsta mätte 9.91 vilket räckte till att knipa bronsmedaljen!

Även våra andra två tjejer i F14-klassen tävlade under lördagen. Joline Billsten -09 tävlade i längdhopp, men fick för dagen inte till den där riktiga fullträffen utan stannade på klart godkända 4.17. Vera Bergkvist -09 hoppade höjd med resultatet 1.39 och sprang även 1000 m där hon i ett stort startfält hamnade nära PB med fina tiden 3:43.23.

Två KFUM-killar i stafettlaget

Efter en rolig kväll med många nya kompisar i Skånelaget var våra aktiva åter på arenan för att försvara den röd-gula äran. P13-killarna var taggade och började dagen med en jättefin insats i höjdhopp. Harry Stoltz -10 hoppade nytt PB med 1.37 och Tage Frisk -10 höjde sitt nyslagna pers med ytterligare sex centimeter till 1.46. Även Alvin Brylski -10 hoppade 1.46, vilket var samma höjd som silvermedaljörerna, men Tage och Alvin hamnade precis utanför pallen då de haft varsin rivning. Alvin hoppade även längd under dagen där bästa hoppet mätte 4.14. I längdhoppet kom också lagkompisen Algot Klasson -10 till start och hoppade 4.28.

Vår sprinter Alfred Ohlgren -10 var i farten även under söndagen. Han inledde med att springa 60 m häck på 11.03, vilket tyvärr inte räckte hela vägen till final. På 200 m gjorde han ett finfint lopp och sprang in på nytt pers 27.40, vilket gav en femteplats. Ytterligare två av våra P13-killar sprang 200 och Tage fullbordade en trippel i personbästa med tiden 28.53. Även Alvin persade med fina tiden 30.99.

De snabba loppen innebar att både Tage och Alfred fick chansen att springa i Skånes stafettlag för P/F13 6 x 200 m. En riktigt stor ära att få avsluta tävlingarna med att representera Skåne i stafetten!

Flera pers av våra duktiga tjejer

Även våra tjejer hade en härlig söndag med flera efterlängtade personliga rekord. Joline Billsten -09 började söndagen med försök i 60 m häck. Loppet gick riktigt fort och Joline slog pers med 10.54, vilket innebar avancemang till semifinal. Både Joline och Vera Bergkvist -09 gjorde sedan en mycket bra trestegstävling där båda slog PB med 9.49 respektive 9.26, men tyvärr räckte det inte hela vägen till final i ett tufft startfält.

Betty Tell -10 gjorde sin debut i Skånelaget under söndagen. Hon sprang 60 m häck på fina tiden 11.92. Hedda Lovén -10 gjorde sin andra tävlingsdag i grenen stavhopp. Hon slog pers med 1.73 och slutade på en fin åttondeplats.

En härlig helg med många glada minnen

Ett stort grattis till alla våra duktiga aktiva som inte bara presterat på yppersta nivå inför och under tävlingarna utan också haft modet att representera Skånelaget i en av Sveriges största tävlingar. Vi i klubben är väldigt stolta över er! Götalandsmästerskapen är så mycket mer än en tävling. Det är också gemenskap med många nya lagkompisar, övernattning, bussresor, för lite sömn, bus och skratt. Vi hoppas att ni alla haft en riktigt härlig helg och tar med er många glada minnen!

Resultat och bilder

Du som är nyfiken på alla resultat och hur Skåne placerade sig i lagtävlingarna hittar resultatlistorna på EasyRecord.

Under helgen har det fotograferats en hel del och här hittar du fler bilder från Götalandsmästerskapen inomhus 2023. Som vanligt finns ännu mer att se på vårt Instagramkonto kfum.friidrott.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *