Härligt träningsläger i soliga Spanien

Under påsklovet var det dags för ett efterlängtat träningsläger för vår äldsta träningsgrupp! På självaste påskaftons eftermiddag samlades elva aktiva, fyra ledare och en ”extra hjälpreda” för att ge sig av mot det soliga Spanien. Planet landade i Alicante sent på kvällen och mitt i natten var gruppen framme på hotellet i Albir för att få en veckas träningspass, umgänge med klubbkompisar och annat kul!

Vädret var på sitt allra bästa humör under hela veckan och bjöd på både sol och riktigt härliga temperaturer. På påskdagen inleddes träningarna och deltagarna fick erfara att påsken i Spanien är heligare än härhemma, då arenan var stängd. Men inga utmaningar är olösliga – gänget hittade ett litet kryphål i staketet, så träning blev det. Under inledningen av veckan fokuserade gänget främst på löpning, häck och kast.

Idrottsplatsens utrustning var anledningen till det något begränsade grenutbudet vid träningarna i Albir. Detta löstes med två resor till La Nucia, där våra aktiva äntrade banorna på Estadi Olímpic Camilo Cano. Här kunde man också ägna sig åt bland annat höjd- och stavhopp, som var efterlängtat från flera deltagare. På det sista besöket blev det sannerligen ett träningsläger i världsklass, då ingen mindre än världsmästarinnan Yaroslava Mahuchikh stod och väntade på att få ta över höjdhoppsmattan!

Ett träningsläger är såklart mer än bara träning. Under veckan blev det bad, biljard i spelrummet och många fina stunder tillsammans. Man hann också med en massa annat roligt. Bland annat fick kompisarna fira Vera Bergkvist, som fyllde 14 år under Spanienvistelsen! En träningsledig dag gav också möjlighet till både shopping och poolhäng. Det var trötta men nöjda deltagare som lämnade Albir efter en härlig vecka tillsammans!

Även om det var ett späckat schema kom kameran fram vid ett par tillfällen och här hittar du fler bilder från träningslägret i Albir. Som vanligt hittar du filmer och ännu fler bilder på vårt Instagram – se till att följa kfum.friidrott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *