Utesäsongens första klubbrekord

Trelleborg bjöd på sol och 14-gradig värme när Palmkastet ägde rum lördagen den 29 april. Som namnet antyder var det kastgrenar som stod på schemat och då är tjejerna från KFUM Kristianstad Friidrott sannerligen att räkna med! Under föregående utomhussäsong slog våra duktiga tjejer inte mindre än 14 klubbrekord i kastgrenarna – och visst inleddes även denna säsong med nya rekord!

På plats för att försvara våra röda färger var Lisen Schrewelius -08, Savannah Karström -09, Sienna Karström -09 och Joline Billsten -09. Dagen började med kula och det var tydligt att träningslägret i Spanien hade gett effekt. Alla presterade på topp och slog personliga rekord. Allra bäst gick det för Lisen som fick iväg alla sina stötar över 11 meter och fem av försöken över sitt tidigare personbästa. Längsta stöt mätte 11.65, vilket innebar nytt klubbrekord i F15! Sienna stötte 10.10, Savannah 8.95 och Joline 7.79.

Nästa gren var diskus 750 g och här gick det också bra. Joline kastade PB med 23.86, Sienna och Savannah persade med 29.87 respektive 27.73 och även Lisen kastade mycket bra med 29.36. Sist för dagen var det dags för slägga och för Joline och Sienna var det premiär för kast med 3 kg. Sienna kastade 28.41, Joline 25.32. Även Lisen inledde säsongen med nytt pers, 28.81. Allra längst för dagen kom Savannah, som med ett mäktigt kast på 32.99 slog sitt eget klubbrekord i F15!

Nöjda med trötta och hungriga tjejer gav sig av mot Sibylla, som var stängt… Som väl var kunde man få tag på lite sushi istället, innan det var dags att ge sig hem till Kristianstad.

Stort grattis till en finfin start på säsongen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *