Många rödklädda i Sommarspelen

Söndagen 18 juni arrangerade Åhus FIK Sommarspelen på Kristianstads Idrottsplats. Kul med en tävling på hemmaplan och tjusningen med tävlingen är att trots det inte är fullt grenprogram så erbjuds grenar som inte så ofta finns med, vilket innebar att P/F11 fick chansen att springa 60 m häck och hoppa höjd. De äldre fick springa lång häck, hinder, hoppa stav och kasta slägga och spjut. Det var en gråmulen morgon, men det sprack upp till en solig och dag fylld av tävlingsglädje. Då våra aktiva gärna tävlar i flera grenar blev det periodvis väldigt intensivt för dem med löp- och teknikgren parallellt.

Från de yngsta grupperna tävlade Junie Billsten -12, Tova Frisk -12, Emil Zahirovic -14 och Majken Levin Ohlgren -13. Grenarna för dagen var 60 m häck, 60 m, kast med boll och höjd. Emil ställde upp i samtliga grenar och hade en lyckad tävlingsdag. Tova och Junie tävlade i 60 m häck, 60 m och kast med boll med fina resultat. Majken sprang 60 m på nytt PB.

Filippa Ivarsson -07 genrepade fyra grenar inför para-SM i slutet på juli och med mycket bra resultat i 100 m, 800 m, kula och längd. Mest nöjd var hon med kula där hon tog silver och slog pers med 6.19. Även i 800 m fick hon fint formbesked när hon sprang in som tvåa på 3:15.58.

Spjut för F15 innebar guld och silver till Sienna Karström -09 och Savannah Karström -09 även om det var liten bit från deras personbästan. I slägga slog både Sienna och Joline Billsten -09 PB med 30.33 respektive 29.71. Joline slog även till med nytt pers i 80 m med 11.91, vilket även Nicole Thomasson -08 gjorde och tog brons med 11.69. Både Nicole och Vera Bergkvist -09 hoppade höjd. Bäst gick det för Vera som tog silver med 1.48.

Vi hade ett stort gäng tjejer i F13 som ställde upp i många grenar med mycket fina resultat. Betty Tell -10 tog silver i 60 m med PB 8.74. Även Stella Olsson -10 och Celine Häll -10 sprang in på pers, 9.56 respektive 9.83. Tjejerna sprang även 200 m häck där det gick bäst för Betty som tog brons med 36.08. Det blev personliga rekord även för Stella och Hedda Loven -10. Hedda, som tog brons i 600 m på 3.15.10, hoppade mycket stabilt i stavhopp och kom fyra i F15 med nytt PB 1.78. I längdhopp vann Betty silver med nytt personbästa på 4.30. Övriga fem tjejer från KFUM Kristianstad Friidrott hoppade också bra och de flesta slog nya personliga rekord. Kultävlingen gav ytterligare två pallplatser med Linnea Jacobsson -10 på silverplats och Selma Eliasson -10 brons. Båda slog PB med 8.34 respektive 7.24. Dessutom tog Celine brons i spjut på 16.50.

Vi hade två killar som tävlade i P15, Elias Häll -08 och Valentino Horvath -08. Det var en hektisk tävlingsdag som började med stavhopp. Tävlingen tog nästa 1,5 timme innan Elias vann på 2.98, vilket är tangerat PB och klubbrekord utomhus. Malte Olsson -11 tog silver med 2.28 och Valle brons med 2.08, vilket innebar en härlig trippel på prispallen. Elias sprang direkt till starten på 300 m häck, där han helt solo sprang ett mycket fint lopp på 44.53. Killarna tävlade även i höjd där det blev guld för Elias och silver till Valle. Under dagen avverkades även 80 m, längd och spjut med några ytterligare medaljer och fullt godkända resultat, även om de inte riktigt hann ladda om.

I P13 kom det en ny trippel på prispallen i 200 m häck där alla killar slog pers. Tage Frisk -10 vann med 32.60 följd av Alfred Levin Ohlgren -10 och Algot Klasson -10. Bra gick det även i 60 m där Tage tog silver och Elliot Skoog tog brons. Tage vann även guld i 600 m med 1:58.43 och silver i längdhopp med pers 4.52, där Algot kom trea med säsongsbästa 4.22. Alfred fick en bronspeng i kula med 9.68 där även Harry Stoltz -10 och Malte stötte bra och slog PB. Malte kastade spjut och vann silver med 26.84 och Harry slog personbästa med 22.95.

Stort grattis till er alla! Det är härligt att se hur ni kämpar och älskar att tävla!

Fler bilder från Sommarspelen

När många aktiva tävlar blir det också många foton och här hittar du fler bilder från Sommarspelen i Kristianstad. För dig som vill se ännu mer av våra duktiga friidrottares framfart, kolla in kfum.friidrott på Insta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *