Härlig kämpaglöd i Finish Games

Helgen 10-11 juni arrangerades Finish Games och det var ett härligt gäng både yngre och äldre friidrottare från Kristianstad som styrde kosan mot Vellinge. Dagarna bjöd på både sol och blåst där våra aktiva visade härlig kämpaglöd och gjorde fina resultat.

Under lördagen tävlade flera aktiva från våra yngre grupper. De ställde upp i 60 m, längd och bollkast. Det var glada och nöjda friidrottare som åkte hem med varsin medalj runt halsen!

Även två killar från 2010-gruppen var i farten på tävlingarnas första dag, Alfred Ohlgren och Algot Klasson. Båda killarna tävlade i 60 m. Alfred stötte också kula där han tog silver med nytt personbästa på 9.94, medan Algot knep bronset i tresteg på nytt pers 8.67. Båda killarna var också anmälda för att springa 200 m häck, men fick tyvärr stå över på grund av smärta i knä och häl.

En god natts sömn var kuren för skadekänningarna och både Alfred och Algot stod på startlinjen när söndagens tävlingar drog igång. I 60 m häck sprang killarna hem silver i brons. Algot mätte krafterna i längdgropen medan Alfred sprang 200 m där han med nytt personbästa på 29.29 tog silvermedaljen. Även övriga syskon Levin Ohlgren tävlade under söndagen. Sverre deltog i längd, kast med boll, 60 m och 400 m där han kämpade jättebra i alla grenas, syrran Majken gjorde ett riktigt fint lopp i 60 m.

Ännu fler rödklädda hade letat sig till Vellinge under tävlingens sista dag. Vera Bergkvist -09 och Joline Billsten -09 hoppade båda mycket bra i tresteg, där Joline vann bronset med nya perset 9.55. Vera var strax efter med 9.53 i lite för stark medvind. Båda tjejerna kastade spjut i de besvärliga vindarna, där Joline slog nytt pers med 21.13. Tidigare under dagen hade hon även noterat nytt PB i slägga med 28.65. För Vera avslutades dagen med 800 m, där hon i B-finalen kämpade sig till nytt PB på 2:40.19.

Tack hela gänget för en härlig helg i solen – bra kämpat allihop!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *