Sydney representerade Sverige i Nordiska mångkampen

Efter flera års skadebekymmer var det äntligen dags för Sydney Karström -04 att åter få dra på sig landslagsdressen och representera Sverige. Helgen 10-11 juni gick Nordiska Mästerskapen i mångkamp av stapeln i Borås och en laddad Sydney kom till start för att försvara den blågula äran.

Första dagens tävlingar inleddes med 100 m häck där Sydney sprang något över pers i motvinden. Under dagen avverkades även höjd, kula och 200 m. I höjd blev det säsongsbästa med 1.67 och i kula nytt pers på 11.76. De fina resultaten gjorde att Sydney låg på en fin tredjeplats inför dag två.

Söndagen inleddes med längdhopp där tyvärr medaljchanserna försvann denna gång. Sydney gjorde tre riktigt långa övertrampshopp som visar stor kapacitet, men tyvärr gav noll poäng i grenen. Möjligheten att placera sig väl i tävlingen var tyvärr borta, men Sydney genomförde trots det resten av sjukampen med bravur och noterade nya personliga rekord i både spjut och 800 m.

Efter några tårar kunde Sydney trots allt gå vidare och satsa mot nya tävlingar, många erfarenheter rikare. Vi i KFUM Kristianstad Friidrott är mycket stolta över att få se dig representera Sverige! Välkommen tillbaka till de stora arenorna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *