Två medaljer i Världsungdomsspelen!

Efter 27 år på Ullevi har Världsungdomsspelen flyttat till Slottskogsvallen i Göteborg och årets upplaga hade 6545 starter fördelat på 2639 aktiva från 29 nationer. KFUM Kristianstad Friidrott hade sex aktiva på startlinjen; Sydney Karström -04, Oliver Helgesson -08, Joline Billsten -09, Vera Bergkvist -09, Savannah Karström -09 och Sienna Karström -09. De tre dagarnas tävling bjöd på besvärliga väderförhållanden med omväxlande kraftiga vindar och regnskurar, vilket gav utmaningar i alla grenar. Tävlingen innehöll allt man kan förvänta sig av en stortävling – glädje, kämpaglöd, personbästa och medaljer, men också en del tårar, övertramp och ogiltiga kast.

Brons trots plankbesvär

Klubbens äldsta deltagare Sydney ställde upp i längdhopp, kula, 100 m häck och 200 m. Sydney gjorde en stabil insats med två femteplatser i kula och 100 m häck, där finalloppet också gav nytt personbästa på 14.36. Tävlingens höjdpunkt blev längdhoppet där Sydney knep bronsmedaljen, detta trots lite svårigheter med plankträffen och ett resultat en bit från högstanivå!

Långa kast från systrarna Karström

Även våra -08:or och -09:or gjorde finfina insatser i svåra förhållanden. Oliver tävlade i längdhopp, kula, spjut, höjd och 80 m häck. Bäst gick det i kula där Oliver stötte 9.17. Vera ställde upp i 800 m, spjut och höjdhopp. Det blev en fin tid på 800 m och allra bäst gick höjdhoppet där Vera knep en delad åttondeplats. Även Joline bjöd på goda resultat och persade på 80 m med 11.81. Hon ställde även upp i längdhopp och tresteg.

Systrarna Savannah och Sienna satsade i vanlig ordning fullt ut på kastgrenarna, med mycket goda resultat. Savannah ställde upp i slägga, spjut och diskus. Placeringsmässigt gick det bäst i spjut, där hon kom på femte plats med 29.02. Sienna var med i slägga, spjut, kula och diskus. I kula tog hon sig till final och placerade sig som sjua med 10.05. Men kronan på verket blev spjut, där Sienna tog silver med 32.92. Medalj för andra året i rad i nordens största tävling, minst sagt ett styrkebesked!

Otroligt bra kämpat av er allihop – grattis till era fina prestationer!

Fler bilder från Världsungdomsspelen 2023

Trots regn och rusk åkte kameran åtminstone fram vid ett par tillfällen och här hittar du fler bilder från Världsungdomsspelen 2023. Som vanligt finns ännu mer på Instagram, kfum.friidrott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *