Nytt klubbrekord i soligt Kalmar

Tre rödklädda friidrottare från Kristianstad begav sig till Fredriksskans IP i Kalmar helgen 8-9 juli, där två tävlingar parallellt gick av stapeln. Under lördagen ställde Majken Levin Ohlgren -13 och Alfred Ohlgren -10 upp i Kalmar Sommarspel. På en solig och fin dag tävlade Majken i F11 längd och 60 m, medan Alfred ställde upp i P13 kula och 60 m. Båda hade en bra tävlingsdag och Alfred slutade på första plats i båda sina grenar med resultaten 9.59 i kula och 8.48 på 60 m. 

För Vera Bergkvist -09 blev det tävling hela helgen då hon kom till start i sexkamp i Kalmars Mångkampsfestival. Det blev en riktigt lyckad helg med personliga rekord i inte mindre än fyra grenar! Lördagen började med ett fint häcklopp på 14.77, sedan tangerat PB i höjd på 1.51 och slutligen nytt pers i kula med 8.32. De fantastiska resultaten fortsatte under söndagen som inleddes med nytt pers i längd på 4.40, 22.79 i spjut och avslutningsvis ytterligare ett PB med 1:50.62 på 600 m.

Veras tjusiga serie räckte till bronsmedalj i F14-klassen. Det fina resultatet på 2.888 poäng innebar också att Vera slipade sitt eget klubbrekord!

Grattis till era fina prestationer!

Fler bilder från Kalmar

Med jämna mellanrum blev det en del fotograferat och här hittar du fler bilder från Kalmar Sommarspel och Mångkampsfestival. Som alltid hittar du ännu mer att kika på via kfum.friidrott på Instagram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *