Medaljregn och klubbrekord i HAIS-spelen

HAIS-spelen i Hässleholm är en riktig klassiker i våra hemtrakter och precis som vanligt var det många rödklädda friidrottare från Kristianstad som begav sig till Göingevallen 28-30 juli. Årets upplaga hade över 460 tävlande fördelade på 1100 starter och det mycket breda grenprogrammet var uppskattat av våra aktiva, som fick chansen att testa en del grenar de sällan tävlar i.

Starka lopp på långa häcken

Under fredagen gjorde Vera Bergkvist -09 sin debut på 300 m häck och det blev en lyckad premiär. Vera sprang i mål på tiden 53.53, ett resultat som gav silver. Även Tage Frisk -10 sprang lång häck och tog medalj. Tiden som räckte till bronspeng var fina 32.09, dock med lite för mycket vind i ryggen.

Även Joline Billsten -09 tävlade under spelens första dag. Joline kastade slägga och hade fin riktigt fin kastserie. Längsta kastet mätte 29.08 och gav henne en bronsmedalj.

Mängder av personliga rekord

Under lördagen var det betydligt fler KFUM:are på plats och det radades upp finfina resultat. Nicole Thomasson -08 sprang 300 m på nytt PB 47.05 och tog brons. Vera och Joline kastade diskus och hoppade tresteg. Bäst gick det för Vera i tresteg där hon formligen krossade sitt personbästa i sista hoppet. Med ett hopp på 9.74 tog hon bronsmedaljen.

Tage följde upp fredagens brons med ytterligare en medalj av samma valör via resultatet 1.40 i höjd. Han tävlade även i längd och 200 m med fina resultat. Harry Stoltz -10 slog nya pers i både spjut med 26.76 och höjdhopp med 1.36. Algot Klasson -10 kom på femte plats i längd med 4.11. I P12 hoppade Noah Ilsjö -11 sig till nya personliga rekord i både höjd 1.20 och längd 3.74. Helmer Stoltz -11 kastade mycket bra i spjut. Nya perset på 25.21 räckte till en fjärdeplats.

Lyckad dag för våra yngsta

Våra yngsta tävlande hade en mycket lyckad lördag och slog personliga rekord i det mesta de tog sig för. Junie Billsten -12 sprang 60 m, hoppade längd och stötte kula. Bäst gick det i längdhoppet där det blev nytt PB. Tova Frisk -12 ställde upp i 60 m, 600 m och längd. För Tova blev det pers i 600 m. Holger Stoltz -14 persade i båda sina grenar längd och kula. Även Celine Thomasson -14 radade upp personliga rekord i alla sina grenar, som för dagen var 60 m, 400 m och längd.

Nytt klubbrekord i diskus

Malte Olsson -11 hade en riktigt lyckad tävlingshelg på Göingevallen. Resultatmässigt stack 32.73 i diskus ut – guld och nytt klubbrekord i P13! Malte vann även guld i kula men nytt personbästa 7.77. Malte var även en av fem Kristianstadskillar som ställde upp i stavhopp och även här blev det guld i P12-klassen med 2.20, där Helmer Stoltz tog brons med nytt pers på 1.65. Även brorsan Harry slog nytt PB med 1.96, som räckte till silver i P13. Våra äldre aktiva Valentino Horvath -08 och Oliver Helgesson -08 bjöd även de på fin hoppning. Valle tog silver med 2.40 och Oliver guld med 2.50, nya utomhus-pers för båda.

Starkt hoppat av Nicole

Nicole Thomasson var i hoppartagen och gjorde två riktigt fina resultat. 1.49 i höjd räckte till silvermedalj och hon slog även nytt PB i längd med 4.30. Hoppade på höjden gjorde också Vera Bergkvist. Vind och lite regn gjorde att hon inte riktigt nådde skyarna denna helg, men 1.45 räckte till en silvermedalj. Vera knep även brons i spjut med 25.89 och 800 m på 2:44.24. Selma Eliasson -10 slog PB i höjd med 1.25. Hon tävlade även i 600 m, diskus och spjut, vilket resulterade i nya pers i de två förstnämnda. Även Sara Salem -09 radade upp pers i både kula 7.38 och längd 3.41 innan hon avslutade med ett fint lopp på 800 m.

Syskonpar i farten

Det var många syskonpar i farten under helgens tävlingar. Maltes syster Alice Olsson -08 hade en mycket fin kastserie i spjut och slog PB med 30.48. Systrarna Billsten tävlade också och mot tävlingarnas slut var det Junie som hade mest lycka med nya personliga rekord i både tresteg och spjut. Selmas lillasyster Edith Eliasson -13 testade på att tävla i 60 m, höjd och kula med fina resultat. Celine Thomasson hoppade höjd med F10 och blev strålande glad över sitt resultat i sin första höjdtävling. Den fina coachningen från storasyster Nicole gjorde verkligen susen!

Tack för en härlig tävling!

Stort tack till HAIS för en mycket väl arrangerad tävling. Det är alltid ett nöje att komma till Göingevallen! Vi i KFUM Kristianstad Friidrott vill också skicka ett stort tack till alla er aktiva som ställde upp i HAIS-spelen. Ni är allihop riktigt fina ambassadörer för klubben när ni kombinerar finfina resultat med glada skratt och härlig kamratanda!

Fler bilder från HAIS-spelen

Som vanligt åkte kamerorna fram mellan varven under helgen och här hittar du fler bilder från HAIS-spelen. Mer från våra aktivas framfart hittar du på Instagram, kfum.friidrott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *