Ny SM-succé för Filippa!

Årets utomhus-SM i friidrott arrangerades på Hällåsen Arena i Söderhamn 28-30 juli och två aktiva från KFUM Kristianstad Friidrott var på plats.

Filippa Ivarsson -07 har radat upp medaljer vid de senaste inomhus-SM och nu var det dags för mästerskapsdebut utomhus. Filippa har en synskada och tävlar i paraklassen S13 och visst blev det succé även i detta SM! I längdhoppet gjorde hon en mycket fin längdserie och slog säsongsbästa med 3.51. Hon hoppade som längst 3.53, men då i aningens för stark medvind. Det fina resultatet räckte till guld i längdhoppet och precis som inomhus stod hon också överst på pallen i kula.

Filippas succéframfart fortsatte under söndagen där favoritgrenen 800 m var först på schemat. Filippa fick springa med killarna i I-20 och det taggade henne att ta ut sig totalt och vinna på nytt PB 3:07.73. Även på 100 m blev det guld och personbästa, här med tiden 15.03.

På plats i Söderhamn var även Sydney Karström -04. Sydney hoppade fina 5.82 i längdkvalet, men tyvärr räckte det inte hela vägen till final. Sydney ställde även upp i 100 m häck där hon gjorde ett fint försöksheat.

Härligt kämpat båda två och stort grattis Filippa till ytterligare fyra SM-guld!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *