Dubbla medaljer i blågula debuten!

Ingen som följer KFUM Kristianstad Friidrott kan ha missat Filippa Ivarssons -07 fantastiska framfart i de senaste SM-tävlingarna i parafriidrott, där hon radat upp medaljer vid de senaste mästerskapen. För ett par veckor sedan knep hon fyra SM-guld i Söderhamn. Hennes fina prestationer gick inte obemärkt förbi och helgen 18-20 augusti var det dags för blågul debut då hon representerade Sverige i Nordiska Mästerskapen i parafriidrott, som för året hölls i norska Lilleström.

Filippa var en del av en stor svensk trupp som begav sig till Norge för att mäta krafterna med parafriidrottare från de andra nordiska länderna. Under lördagen tävlade hon i 100 m och längd. Det var motvind i båda grenarna, men trots det lyckades Filippa slå personbästa i längd med 3.56. På söndagen stod 200 m och kula på programmet. Filippa gjorde finfina resultat som räckte till pallplatser i båda grenarna! Med tiden 32.17 blev det silvermedalj i 200 m, medan 5.82 i kula gav ett brons!

Nordiska Mästerskapen är inte det enda stora som händer i Filippas liv just nu. Hon har länge haft som dröm och mål att börja på Riksidrottsgymnasiet för parafriidrottare i Bollnäs och i veckan som gick blev det verklighet!

Vi i KFUM Kristianstad Friidrott är stolta över dig och din målmedvetenhet! Vi kommer att sakna dig på träningarna och ser fram emot att höra om dina nya erfarenheter och följa din framfart på friidrottsarenorna. Stort grattis till både mästerskapsframgångar och nya utmaningar – vi hoppas att du kommer att trivas i Bollnäs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *