Sydney tog JSM-silver i mångkamp!

Helgen 26-27 augusti arrangerades mångkamps-SM för ungdomar och juniorer i Ljungby. Tre deltagare från KFUM Friidrott Kristianstad kom till start, Sydney Karström -04 i F19, Alice Olsson -08 i F15 och Oliver Helgesson -08 i P15. Sydney har gedigen erfarenhet från SM-sammanhang och knep bara helgen före ett individuellt SM-brons i längdhopp. Oliver har tidigare tävlat i mångkamps-SM inomhus, medan Alice, som varit skadedrabbad, gjorde sin SM-debut. Olika klasser innebär olika kamper, för Oliver en åttakamp, Sydney sjukamp medan Alice tävlade i sex grenar.

Lördagens tävlingar

Det blev en mycket blöt start på lördagen för våra aktiva. Trots hällregn gjorde samtliga fina insatser i sina häcklopp. Nästa gren för tjejerna var höjdhopp. Alice var först ut och klarade 1.37. Sydney stod för mycket bra hoppning och stannade på 1.67, vilket innebar att hon tog täten i sjukampen.

Som andra gren för dagen stod kula på programmet för Alice och där fick vi se ett nytt PB med 9.83. Oliver hade diskus som gren två och lyckades kasta 23.73 i den hala ringen. Som tur var avtog regnet under dagen och Oliver lyckades för första gången spränga tremeters-gränsen i stav! Hans sista gren var spjut, där han i kraftig vind kastade 29.39.

Kraftig vind fick även Sydney känna på i sitt 200-meterslopp direkt efter kulan. Motvind på 4,6 m/s och tjejerna i loppet beskrev det som att springa in i en vägg då de kom ut genom kurvan. Lika för alla såklart, men Sydney löste lördagens svåra förhållanden med bravur och gick ut som ledare i sjukampen efter första dagen!

Söndagens tävlingar

Alice började andra dagen med längdhopp. Första hoppet var övertramp, andra OK och när hon skulle göra det tredje saknades ansatsmärket. Stress att få till det i ansatsen men det blev ändå ett långt tredjehopp, dock tyvärr med knapp övertramp. I spjut blev det 28.56 och på avslutande 600 m 1:54.83. Alice slutade på 3124 poäng i sin sexkamp – en niondeplats och nytt klubbrekord i F15! Härligt att se att du är på väg tillbaka efter dina skador!

Oliver, som gjorde sin första åttakamp, började även han sin andra dag med längdhopp. Det var lite byiga vindar och svårt att komma rätt till plankan, men det blev ett bra hopp på 5.03. I kula stämde det inte riktigt, men bra hoppning i höjden där han stannade på 1.55 och även hade bra försök på 1.58. I avslutande 800 m sprang Oliver på tunga ben in på fina 2:31.00. Oliver slutade på tionde plats i åttakampen och hans resultat på 3370 poäng är nytt klubbrekord i P15!

Sydney följde upp sin finfina dag ett med bra längdhopp 5.60 och nytt pers i spjut på 28.99. Det var verklig guldvittring, men i sista spjutomgången slog även värsta konkurrenten till med nytt personbästa. Sydney gav allt på 800 m och med tiden 2:39.63 lyckades hon hålla undan från tjejerna bakom och säkra ett SM-silver! En mycket fin mångkampsserie gav till slut 4839 poäng!

Grattis till era fantastiska prestationer!

Vi i KFUM Kristianstad Friidrott gratulerar er alla till era fina SM-prestationer! Ni gjorde allihop en riktigt bra SM-tävling som ni ska vara stolta över – vi är stolta över er! Extra stort grattis till Sydney till ännu en SM-medalj, ett tydligt bevis på att du nu på allvar är tillbaka i den yppersta svenska eliten!

Fler bilder från JSM och USM i mångkamp

Du som vill se ännu mer foton från en härlig tävlingshelg hittar fler bilder från JSM och USM Mångkamp i Ljungby här. Och som alltid – ännu mer finns på kfum.friidrott på Insta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *