Fantastisk insats i Kraftmätningsfinalen!

Helgen 2-3 september var det äntligen dags för final i Kraftmätningen, Svensk Friidrotts nationella satsning på laganda för friidrottare i tonåren. Tävlingen är en lagtävling där de aktiva tävlar i sex grenar och en mixad stafett, där de tre bästa resultaten för killar respektive tjejer genererar poäng till laget. Efter ett bra kval i Ystad i juni avancerade KFUM Kristianstad Friidrott med 23.972 poäng till den stora finalen som trettonde mixlag. Det var ett taggat lag med duktiga killar och tjejer från vår äldsta träningsgrupp samt en 2010:a som gav sig av mot Stockholm och Lidingövallen under fredagsförmiddagen. Bågen var rejält spänd gällande målsättningen, där laget satsade på att nå 25.000 poäng.

Stabila hoppinsatser

Tävlingen började med höjdhopp för tjejerna. KFUM Kristianstad Friidrott hade fem tjejer till start och samtliga klarade 1.37 eller högre. Personbästa för Sienna Karström -09 med 1.37, Lisen Schrewlius -08 med 1.41 och Alice Olsson -08 med 1.45. Nicole Thomasson -08 och Vera Bergkvist -09, som båda är stabila hoppare, klarade fina 1.45 respektive 1.49 och tjejerna samlade ihop hela 2282 poäng i grenen. Killarna fick också en fin start i inledande längdhopp med PB av Valentino Horvath -08 i första hoppet med 4.96 och Alvin Brylski -10 med 4.18 i tredje. Bra hoppat även av Oliver Helgesson -08 med 4.97 och Elias Häll -08 5.45, trots avsaknad av riktig plankträff.

Imponerande kulstötning

Mitt på dagen var det dags för 80 m häck. Både Rakel Göransson -08 och Nicole har tränat fokuserat för att sätta loppet med tre steg mellan häckarna – och som de lyckades! Finfina personbästan med 14.10 respektive 13.44 och även bra poäng för Alice med 13.46. Även killarna gjorde alla fina lopp. Alvin Brylski vann sitt heat på 14.27 och slog sin tid från Ystad med över en sekund. Personliga rekord även för Valle med 12.99 och Elias med 12.79. Oliver var som alltid duktig och fick höga, bra poäng för tiden 12.31. På eftermiddagen stötte tjejerna kula och fick hela 2374 poäng i grenen, vilket var andra bästa lagresultat i tävlingen. Lisen stötte 11.53, Sienna 10.35 och Alice 9.76. Även Rakel slog fint PB med 8.24. I killarnas spjut kastade Oliver starka 32.50 och Valle persade med 20.68.

Stafett mitt under Finnkampen!

Humöret på topp då laget åkte bussen in mot Stockholms stadion för att springa 6 x 200 m stafett under pågående Finnkamp. Stafettlöparna gick för att värma medan lagkompisarna bänkade sig på första parkett för att se Daniels Ståhl och Simon Pettersson kasta diskus. Härlig inramning då stafettlöparna marscherade in och genom bra löpning slogs supertiden från Ystad. Laget Oliver-Alice-Elias-Rakel-Valle-Nicole fick tiden 2:47.91, vilket innebar 3999 poäng. Ett extra plus till Rakel som hoppade in med bara ett par timmars förvarning. Resterande av kvällen njöt gänget av bra friidrott och våra aktiva fick chans att prata och ta selfies med de svenska friidrottsstjärnorna.

Sienna upp som Sverigeetta!

Det blev en tidig morgon på söndagen då killarnas höjdhopp började redan 08.30. Det var lite segt att komma igång med hoppningen, men till slut blev det bra resultat. Elias 1.59, Oliver 1.55, Valle 1.51 och Alvin 1.47. Tjejerna inledde med spjut och hade det kämpigt med att få spjutet att sätta sig, men lyckan var total då Sienna fick till ett jättekast på 39.89 i sista omgången! Hela 911 poäng till laget och Sienna gick dessutom upp som Sverigeetta i F14 spjut! Killarnas sista teknikgren var kula där både Elias och Alvin slog pers med 10.35 respektive 7.75. För tjejerna väntade längdhopp, där samtliga hoppade mycket bra. Längst hoppade Alice på 4.60 och Lisen på 4.57, vilket dessutom var PB. Fler som slog personliga rekord var Nicole med 4.39, Joline Billsten -09 med 4.32 och Rakel med 4.15.

Stark avslutning

Som alltid i Kraftmätningar och andra mångkamper avslutades andra dagen med 800 m. Det var ett trött men taggat gäng som kom till start. Efter ett lugnt första varv la Alvin in en riktig långspurt de sista 300 metrarna och vann med nytt PB 2:33.37. Näst på tur var Valle, som även han gav sig på en kraftfull slutspurt. Den bar tyvärr inte hela vägen utan mjölksyran kom, men frisk vågat och ändå en tid strax över PB. Även Oliver gjorde ett mycket fint lopp. Snabbast av tjejerna var Vera följd av Alice och dessutom fina pers för Nicole med 2:50.50, Rakel med 2:57.61 och Sara Salem -09 med 3:13.09.

Målet blev uppnått!

En otrolig kämpaglöd där alla verkligen gav allt i den avslutande löpningen gjorde att poängen tippade över gränsen och helgens mål var uppnått! Med mycket god teknik, kraft, vilja och kamratskap lyckades gänget tillsammans få imponerande 25.115 poäng! Resultatet innebär att KFUM Kristianstad Friidrott är det elfte bästa mixlaget i Sverige! Tjejerna kom på en fin tionde plats och killarna en sextonde plats.

Tack för en minnesvärd helg

Två långa bussresor med Kagans Buss tillsammans med Ystad IF och två nätter på golvet i en skolsal svetsar verkligen samman gänget. Trots lite sömn har humöret varit på topp hela helgen och ni har verkligen peppat varandra och kompisar från andra klubbar. Ni är alla grymma och vi har haft så roligt! Vi vill även skicka ett stort tack till IFK Lidingö och Svensk Friidrott för mycket fint arrangemang och ett minne för livet!

Fler bilder från finalen i Kraftmätningen

Du som vill se mer från lagets härliga helg i Stockholm – här hittar du fler bilder från finalen i Kraftmätningen. Du som vill se mest gör som vanligt det på Instagram, se till att följa kfum.friidrott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *