Härlig kämpaglöd i Pepparkaksspelen

Helgen 9-10 december arrangerade MAI Pepparkaksspelen i Atleticum, Malmö. Ett rejält gäng aktiva från KFUM Kristianstad Friidrott begav sig söderut och det blev en härlig tävlingshelg med massor av fina prestationer, härlig kamratanda och många glada skratt!

Lördagens tävlingar

Lördagen var ynglingarnas dag med tävlingar för aktiva födda 2013 och senare. Vi hade sex aktiva på plats, som alla hade roligt, kämpade bra och fick med sig både fina resultat och upplevelser hem.

Yngst var Oskar och Sverre, födda 2016, som tävlade i 40 m häck, 60 m och längd. Killarna hade en toppendag med en massa skoj både på och kring banan! Tjejerna Celine och Athena, födda 2014, sprang båda 60 m och 60 m häck på fina tider. Athena tävlade dessutom i kula och Celine i längd och 600 m.

Vid förra helgens Julchansen-tävlingar var Emil ensam Malmöbesökare från KFUM, men till Pepparkaksspelen hade han med sig träningskompisen Edvin. Våra 2013-killar ställde upp i 60 m, höjd, längd och kula. Emil ställde även upp i 60 m häck. Killarna visade prov på verklig kämpaglöd med fina resultat och nya personliga rekord i flera grenar. Även denna helg var längd den gren Emil var mest nöjd med, då alla hopp mätte över 4 meter!

Söndagens tävlingar

Under söndagen var det dags för våra äldre aktiva att äntra tävlingsbanorna och det var en rejäl trupp med hela fjorton aktiva som kom till start. För våra aktiva födda 2010 innebär innesäsongen en hel del förändringar då de nu tävlar med planka, tyngre vikter och högre häckar. Dessutom erbjuds oftast endast 15-årsklass i tävlingar, vilket innebär tufft motstånd från duktiga 2009:or. Trots det var hela åtta aktiva 2010:or i Atleticum för att mäta sina krafter och slå sina rekord!

Dagen startade med 60 m häck och snabbast från klubben var Oliver Helgesson -08, som sprang i P17 över 91 cm-häckar på tiden 9.54 och tog guld. Alice Olsson -08 gjorde ett fint lopp i F17 på 10.00 och tog silver. I F15 gjorde Vera Bergkvist -09, Selma Eliasson -10 och Hedda Lovén -10 alla bra lopp och tider. Även Alvin Brylski -10 sprang bra i sin P15-debut.

I längdhopp hade KFUM Kristianstad Friidrott elva aktiva till start och samtliga slog personbästa! Alice kom fyra i seniorklassen med 4.64 och Vera femma i F15 med 4.44. Extra kul var det att se 2010-tjejerna fixa det så bra med planka. Betty Tell -10 hoppade längst med fina 4.21. Oliver tog sin andra medalj för dagen när han knep bronset i seniorklassen med 5.25 och även Valentino Horvath -08 hade en bra serie med 4.57 som längst. I P15 var det Harry Stoltz -10 som flög längst för dagen med 4.32. Även Helmer Stoltz -11 hoppade längt i P13-klassen och slog till med ett nytt pers!

Vi hade flera aktiva som gjorde bra lopp på 60 m. Snabbast av tjejerna var Betty, som kom fyra i A-finalen på nytt personbästa 8.52. Även Linnea Jacobsson -10 sprang fint. Snabbast av killarna var Tage Frisk -10 på PB 8.49. Även Alvin Algot Klasson -10 gjorde bra lopp. 

Dagen fortsatte med hopp på höjden där det blev flera KFUM-medaljer. I höjdhoppet slog samtliga tre 2010:or personbästa. Alvin tog en fjärdeplats med fina 1.63, Tage hoppade 1.48 och Harry 1.44. Även i P13 klassen fanns en höjdhoppare, där Malte Olsson -11 tog brons med nytt PB på 1.46. Malte tog även guld i P13 stavhopp, där han klarade 2.34. Kompisen Helmer tog silvermedaljen med nya personliga rekordet 2.04.

I F15-klassen stöttes det kula och bästa placering fick Vera, som med nya perset 8.71 kom femma. Även Selma och Linnea slog till med nya personliga rekord. Dagen avslutades med ännu mer löpning, där Valle sprang mycket snabbt på 200 m och i mål klockades på fina tiden 26.29. Vera och Hedda sprang båda bra lopp på 800 m trots många grenar i benen.

Tack för en händelserik helg

Tack till MAI för en rolig tävling och till våra aktiva för en händelserik helg med massor av fina prestationer, härlig kamratanda och många glada skratt! 

Härligt kämpat allihop – stort grattis till era fina resultat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *