Kul inför jul

Tisdagen 12 december samlades alla våra sex träningsgrupper till en gemensam julavslutning i Liviushallen. Just ”avslutning” är sanning med modifikation, då alla grupper har några pass kvar innan julhelgerna, men visst är det härligt att samlas och har kul ihop! KFUM Kristianstad Friidrott har i nuläget drygt 110 aktiva barn och ungdomar i träningsverksamheten och det var med föräldrar och syskon som följt med blev det rejält med folk i hallen!

Fullt ös, fika och klubbrekord

Kvällen inleddes med lekar och aktiviteter i de respektive träningsgrupperna. Det kördes stafetter, hoppades säck och överallt var fullt ös och glada skratt. Många grupper passade på att utmana föräldrarna och det var tydligt att det inte var lätt för ”de gamla” att hänga med i svängarna! Vår äldsta träningsgrupp passade på att hålla en sanktionerad resultattävling i kula och vi fick se många imponerande stötar. Höjdpunkten blev Lisen Schrewelius kraftfulla stöt på 11.96 – nytt klubbrekord i F17! Senare under kvällen bjöds det på fika och alla aktiva fick givetvis en julklapp med sig hem.

Under kvällen berättade ordförande Christine Karström mer om klubbens verksamhet och vår målsättning att kunna erbjuda en allsidig träning där våra aktiva ska få möjlighet att prova på alla friidrottens grenar. Även Kalvinknatet-ansvarig Håkan Karström greppade mikrofonen och gav kort information inför nästa års lopp, som hålls på Idrottsplatsen i Kristianstad 29 maj. Vi ber alla föräldrar och aktiva att boka in datumet i sina kalendrar, då vi verkligen behöver allas hjälp för att kunna genomföra ännu en folkfest på ett bra sätt! Många aktiva tog också chansen att prova ut nya klubbkläder och förnya garderoben inför 2024.

Vassa laginsatser

Det har varit ett framgångsrikt år för KFUM Kristianstad Friidrott och under kvällen uppmärksammades ett stort gäng aktiva som i lagsammanhang gjort insatser som sticker ut lite extra. Först ut var de elva aktiva som under året kvalificerat sig för att representera Skånelaget i Götalandsmästerskapen, som inomhus genomfördes i Växjö och utomhus i Trollhättan. De stod alla för fina prestationer.

Nästa gäng som fick applåder var vårt Kraftmätningslag i 15-årsklassen som efter ett framgångsrikt kval i Ystad begav sig till Stockholm för nationell final första helgen i september. De tävlade i 80 m häck, längd, höjd, kula, spjut och 800 m på Lidingövallen och sprang stafett 6 x 200 m inne på Stockholms Stadion i samband med Finnkampen. Vårt mixlag gjorde en fantastisk insats och med ett resultat på över 25 000 poäng slutade man på en imponerande 11:e plats i Sverige!

Klubbrekord, SM-framgångar och landslagsuppdrag

Även på det individuella planet har många av våra aktiva utmärkt sig lite extra. I samband med avslutningen belönades traditionsenligt alla aktiva som slagit klubbrekord med Rolf Olssons Hederspris-pokal. Under 2023 var det hela 10 aktiva som slagit klubbrekord, tillsammans vid inte mindre än 38 tillfällen! 

Lisen Schrewelius -08, Filippa Ivarsson -07 och Sydney Karström -04 har under året gjort riktigt vassa prestationer i SM-sammanhang, vilket uppmärksammades och belönades under kvällen. Vi är glada och stolta över att både Filippa och Sydney blivit uttagna i landslaget och fått representera Sverige!

Sist, men absolut inte minst, fick de viktigaste personerna i föreningen motta applåder och julklapp – våra fantastiska ledare som vecka efter vecka gör lägger tid och slit för att ge våra aktiva möjlighet att träna och tävla. Tack för era insatser som hjälper oss att utvecklas som förening. Ni är guld värda!

Tack för en härlig kväll!

Stort tack till alla aktiva och föräldrar som kom och bidrog till en riktigt rolig kväll! För oss som varit med några år är det fantastiskt att se hur vår verksamhet växer och hur det för varje avslutning samlas fler glada barn och ungdomar i Liviushallen.

KFUM Kristianstad Friidrott vill också rikta ett stort tack till alla tränare som hjälpte till att skapa roliga aktiviteter samt styrelse och övriga engagerade medlemmar som arrangerat avslutningskvällen.

Vi i KFUM Kristianstad Friidrott önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Fler bilder från julavslutningen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *