Sex Skånska Mästartitlar i Atleticumspelen!

Helgen 10-11 februari arrangerades Atleticumspelen i Malmö. Tävlingen hade även DM-status för åldergrupperna 12-15 år. Det blev en rolig och spännande tävling där våra aktiva verkligen gav allt. Under helgen kammade duktiga ungdomar från KFUM Kristianstad Friidrott hem inte mindre än sex Skånska Mästartitlar!

Lördagens tävlingar

Under lördagen tog sig samtliga P14-killar från KFUM Kristianstad Friidrott till final på 60 m, där Alfred Ohlgren -10 blev skånsk mästare med den både starka och lyckobringande tiden 7.77. Både Tage Frisk -10 och Alvin Brylski -10 slog fina PB med 8.09 respektive 8.52 och Tage knep silvermedaljen. Alvin blev sedan skånsk mästare i höjdhopp med fina 1.60. Harry Stoltz -10 deltog även han i höjdhoppet och vann brons på nya pershöjden 1.50.

Klubbens nästa titel togs av Hedda Lovén -10, som blev skånsk mästarinna i 60 m häck med ett nytt personligt rekord på 11.13. Hedda vann dessutom brons i tresteg med 8.48, vilket även det var nytt personligt rekord. Vera Bergkvist -09 tog brons i F15 längd med 4.47. Junie Billsten -12 gjorde en fin trestegstävling. Bästa resultatet 7.94 var en fullständig kross av gamla perset, hela 59 cm längre! Från våra yngre grupper tävlade Majken och Emil, där båda hade en riktigt rolig dag med finfina prestationer.

Söndagens tävlingar

Våra aktiva fortsatte att prestera på högsta nivå och kamma hem titlar även under söndagen. De snabba 2010-killarna var på plats för att kämpa om medaljerna på 200 m. Det slutade på bästa tänkbara sätt med trippel KFUM på pallen när samtliga killar slog PB. Alfred Ohlgren -10 blev skånsk mästare med 25.62, silver till Tage Frisk -10 på 26.58 och brons till Alvin Brylski -10 som sprang i mål på 27.67. I stavhopp fortsatte bröderna Stoltz att visa finfin form och utveckling. I P13-klassen fick vi en skånsk mästare, då Helmer Stoltz -11 hoppade 2.50 och även slog nytt klubbrekord! I P14 vann storebror Harry Stoltz -10 silver med fina 2.80.

Vera Bergkvist -09 blev skånsk mästarinna i höjdhopp med ett stabilt hopp på 1.50. Joline Billsten tog brons i F15 tresteg med säsongsbästa 9.15. Hedda Lovén -10 var i farten i många grenar under söndagen. Bäst gick det i stav där hon knep bronsmedaljen med nytt personligt rekord på 2.00. Hon slog dessutom pers på 200 m. Junie Billsten -12 fortsatte även hon att göra fina resultat och slog två nya PB, 32.62 på 200 m och 6.77 i kula.

Stort grattis allihop till fina prestationer och tack för en härlig helg med fin gemenskap! Tack även till Heleneholms IF för ett fint arrangemang och en rolig tävling!

Fler bilder från Atleticumspelen

Sugen på att se mer av våra aktivas framfart i Malmö? På Instagram hittar du både bilder och filmer från tävlingen, se till att följa kfum.friidrott! Även på hemsidan finns mer att se, här hittar du fler bilder från Atleticumspelen i Malmö.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *