GM bjöd på glädje och medaljer!

Ett glatt och duktigt gäng på hela fjorton(!) aktiva från KFUM Kristianstad Friidrott var på plats i Atleticum, Malmö, för att försvara de skånska färgerna i årets Götalandsmästerskap inomhus. Tävlingen är regionmästerskap för aktiva födda 2010-2011 och en lagtävling mellan de fyra regionala friidrottsförbunden Skåne, Göteborg, Östsvenska (Småland, Blekinge och Östergötland) och Västsvenska (Västergötland, Halland och Bohuslän-Dal). Götalandsmästerskapen är också en individuell tävling där man genom att vara topp 12 i Skånestatistiken får möjlighet att representera regionen i högst tre grenar. Vi i klubben är otroligt stolta över att så många aktiva både klarat kvalificeringskraven och haft modet att ställa upp i den tävling som är säsongens höjdpunkt för åldersgrupperna!

Guld och klubbrekord direkt!

Invigningen var precis över när Malte Olsson -11 äntrade kulringen och slog till med 10.72 i sin första stöt. I tävlingen var det ingen som riktigt hotade honom och med en bästastöt på fantastiska 11.31 plockade han hem guldmedaljen och kunde även notera nytt klubbrekord i P13. En riktig smakstart!

Näst ut på banorna var våra duktiga F14-tjejer. Betty Tell -10 slog PB i 60 m med 8.40 och kom på en fin sjätteplats i finalen. Hon gjorde även starka 4.50 i längd. På 1000 m hade KFUM Kristianstad Friidrott tre tjejer till start och samtliga sänkte sina pers rejält. Det blev en intern uppgörelse på upploppet, där Stella Olsson -10 blev bästa KFUM:are med 4:04.55, precis före Hedda Lovén -10 och Selma Eliasson -10. Hedda hoppade också stav under lördagen, men fick tyvärr inte riktigt till ansatsen. Även Rebecca Tila -10 och Linnea Jacobsson -10 tävlade, för dagen i kula, där Rebecca slog till med nytt personbästa och även Linnea stötte bra. 

Medalj trots brutna armar

Med två brutna armar kan man knappast säga att Alfred Ohlgren -10 haft en optimal uppladdning inför GM. Trots det kom han till start på 60 m, där han tog brons med 7.79! Även Tage Frisk -10 avancerade till finalen och slutade på sjundeplats, medan Alvin Brylski -10 fick nöja sig med kvallopp. Även Liam Bosson -11 gjorde ett fint försökslopp på 60 m med tiden 8.54, men kunde tyvärr inte fullfölja tävlingen på grund av skada.

Fler killar var i farten under lördagen. Algot Klasson -10 sprang 1000 m på nytt pers 3:38.41. Harry Stoltz -10 fick för dagen tyvärr inte till det i stavhoppet, men gjorde i gengäld en riktigt fin kultävling. Lillebror Helmer Stoltz -11 hade en lyckad tävling i tresteg och slog till med nytt PB 9.23. Det var ett gäng nöjda friidrottare som kunde summera en riktigt rolig och fin första tävlingsdag!

Delat klubbrekord i stav

Söndagsförmiddagen bjöd på en förstklassig stavhoppsfinal i P13, där hela sex killar klarade 2.64 eller högre. Från KFUM Kristianstad Friidrott tävlade Helmer och Malte, som formligen krossade sina gamla personliga rekord. Båda killarna klarade 2.64, men då Malte klarade i första försöket knep han bronset. För Helmer slutade tävlingen med en finfin femteplats och båda killarna delar numera klubbrekordet i P13 stav! Direkt efter staven hoppade Helmer längd och även här blev det nytt PB med 4.24.

Tidigt på morgonen sprang F14 häck. Hedda slog nytt, fint personbästa med 10.78, men missade tyvärr precis avancemang till semifinal. Selma gjorde också ett bra häcklopp, men för henne gick det allra bäst i tresteg, där hon slog nytt pers med 8.10. Även Betty och Stella tävlade i tresteg. Rebecca gjorde en riktigt bra höjdtävling med nytt PB och avslutade tillsammans med Linnea tävlingarna med viktkastning.

Fler pallplatser under söndagen

Algot var först ut av P14-killarna under söndagen och inledde på bästa sätt med PB i tresteg 8.47. I höjdhopp vann Alvin brons med imponerande 1.67 och var även ytterst nära att klara 1,69! Tage knep sjundeplatsen med 1.50. Alvin skulle även sprungit 200 m, men fick avstå då det krockade med höjden.

Någon som däremot inte hade någon programkrock när det var dags för 200 m var Alfred. Med ett imponerande lopp på nytt personbästa 25.41 sprang han hem silvret till Skåne! Även Tage kom till start och gjorde ett riktigt bra lopp.

När tävlingshelgen skulle summeras kunde vi konstatera många finfina prestationer från de duktiga friidrottarna från Kristianstad. I lagtävlingen räckte det inte riktigt hela vägen och Skåne slutade tvåa efter Göteborg, men vad gör väl det. Efter en så härlig helg var alla vinnare och humöret var på topp ändå!

En underbar helg!

Kamratskap, tävlingsglädje, kämpaglöd och vinnarskalle – det är ord som i allra högsta grad stämmer in på samtliga duktiga KFUM:are som tävlade under helgen! Ni är stjärnor allihopa och vi i klubben är så oerhört stolta över er!

Ett Götalandsmästerskap är så mycket mer än bara en stor tävling. Med en härlig mix av killar och tjejer, erfarna och debutanter samt spridning av olika grenar är det ett fantastiskt tillfälle att träffa nya vänner och ge sig själv nya utmaningar. Det är också gemenskap och övernattning med laget (vi hoppas ni fick lite sömn…) och en massa kul utanför tävlingsbanorna. Vi hoppas att ni alla fått en helg fylld av glädje och gemenskap som gett er minnesvärda upplevelser och nyttiga erfarenheter som ni stolt kan bära med er resten av livet!

Stort tack till MAI för ett fint arrangemang och även till Skånes Friidrottsförbund och alla fantastiska ledare!

KFUMs trupp i Skånelaget inomhus 2024

De duktiga aktiva från KFUM Kristianstad Friidrott som representerade Skånelaget vid Götalandsmästerskapen inomhus 2024 var:

Betty Tell -10 (F14)

60 m, längd, tresteg

Hedda Lovén -10 (F14)

1000 m, 60 m häck, stav

Linnea Jacobsson -10 (F14)

Kula, vikt

Rebecca Tila -10 (F14)

Höjd, vikt

Selma Eliasson -10 (F14)

1000 m, 60 m häck, tresteg

Stella Olsson -10 (F14)

1000 m, tresteg

Alfred Ohlgren -10 (P14)

60 m, 200 m, vikt

Algot Klasson -10 (P14)

1000 m, tresteg

Alvin Brylski -10 (P14)

60 m, (200 m), höjd

Harry Stoltz -10 (P14)

Höjd, stav, kula

Tage Frisk -10 (P14)

60 m, 200 m, höjd

Helmer Stoltz -11 (P13)

Stav, längd, tresteg

Liam Bosson -11 (P13)

60 m, höjd, längd

Malte Olsson -11 (P13)

Höjd, stav, kula

Fler bilder från Götalandsmästerskapen inomhus 2024

Våra duktiga friidrottare dokumenterades flitigt med kamerorna och här hittar du fler bilder från Götalandsmästerskapen inomhus 2024. Och om du inte redan följer kfum.friidrott på Instagram är det hög tid att börja göra det nu, för där hittar du massvis av filmer som visar våra duktiga friidrottares prestationer under helgen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *