Summering av träningslägret 8-9 juli

Måndag till tisdag den 8-9 juli arrangerade vi ett dagläger för aktiva i åldern födda 2009 och tidigare. Det var 13 barn som deltog i åldrarna 10 – 13 år med varierad träningsbakgrund och tävlingsvana.  Vi hade ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass på respektive 2 timmar varje dag. Vi var två vuxna och till vår hjälp hade vi Sydney Karström 15 år som planerade och genomförde träningspassen. Varje dag hade vi en frukt/dricka paus mitt i passet och vi gick till Maxi för lunch. De flesta barnen valde köttbullar båda dagarna och då den största portionen om 12 köttbullar, så det behövdes fyllas på med mycket energi.
 
Dag 1 – måndag 8 juli
Förmiddagspass 2 timmar, 9.30- ca 11.30 med fokus på ”Hur värmer man upp inför en tävling”
Sedan hade vi Häckövningar, Löpkoordination, Häcklöpning, Sprint, starter samt att alla provade startblock.  Detta pass hade vi gemensamt hela gruppen med Sydney som instruktör. Fm passet avslutades med 200 meters löpning med startblock och hur man ska tänka när man startar i en kurva.
 
Eftermiddagspass 2 timmar, 13.00–15.00 med fokus på kastkoordination, spjut och diskus
Vi gick igenom kastövningar med medicinboll och rock ring gemensamt. Sedan delade vi upp barnen i mindre grupper där de fick kasta spjut och diskus.
 
Dag 2 – tisdag 9 juli
Förmiddagspass 2 timmar, 9.30- ca 11.30  med fokus på hoppkoordination, längd och höjd. Vi gick igenom hoppövningar tillsammans på gräset för att sedan dela upp barnen i mindre grupper där de fick träna höjd och längd. Vi hissade upp ribban på världsrekordhöjd 2.45 och förstod inte hur någon människa har kunnat hoppa så högt. Vi la ut måttbandet i längd gropen på hela 8.95 m som världsrekordet är.
 
Efter lunch på MAXI hade vi eftermiddagspass 2 timmar, 13.00–15.00  med fokus på Kula/ slungboll/medicinboll/fotstyrka samt Kast med liten boll för de som är födda 2008 och 2009
 
14.30–15.00 hade vi en gemensam avslutning på lägret med ett par stafetter och lekar. Alla barn fick diplom och chokladmedalj som tack.
 
Barnens utvärdering av detta läger var: När ska vi göra det igen? Roligast var att få prova alla grenar, en del av de äldre aktiva hade aldrig kastat diskus, spjut, provat slungboll.
 
Stort tack för att vi fick låna era barn i två fantastiskt roliga dagar med allra mest friidrott men också mycket skratt, gemenskap och roliga minnen. En av höjdpunkterna var att Maxi delade ut gratis popcorn till alla som vi mumsade på tillbaka till Arenan efter lunchen.
 
Christine/Malin och Sydney

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *