Tävling i olika grenar 13 juni

”Veckans grenar” fortskrider runt om i landet. När våra aktiva inte får tävla i den bemärkelsen att resultat publiceras så går det ändå utmärkt att arrangera minitävlingar för yngre aktiva där resultat istället skrivs ner på lappar direkt på plats.

”Veckans grenar”  just denna vecka var lång häck och stavhopp. 

Därför passade KFUM och Åhus friidrott på att göra en minitävling med stavhopp, spjut/kast med liten boll, diskus och 200m häck. 
Dagen började med stavhopp. Här var det några modiga barn som hoppade för första gången. Ingångshöjden låg på 1:01m och vi höjde med 10 cm per gång. Högsta höjden idag blev 1:71 av Oscar Anderberg som hoppade för första gången. Superduktigt och jättemodigt gjort av alla, stavhopp är verkligen en utmanande gren 
Gren nr 2 fick barnen välja på spjut eller kast med liten boll, där de flesta valde spjut. Många fina kast fick vi se av de aktiva. En del valde dessutom att lägga sitt sista kast på kast med liten boll. 
Nu tog diskus vid och även här fick vi många fina kast. Några kastade för första gången medan andra försökte förbättra sina tidigare resultat och slipade på tekniken. Här fick vi även se kast med några aktiva kasta med rotation vilket verkligen inte är det lättast, häftigt!
Avslutningsis så var då sista grenen 200 m häck. En något ovanlig gren som nog inte många, om ens någon, av de aktiva tävlat i någon gång tidigare. Fem häckar (68 cm höga) skulle passeras, detta då först i kurvan och sen över upploppet in i mål, där barnen kunde pusta ut efter riktiga grymma prestationer. 
Barnen var duktiga och kämpade väl. Barnen peppade varandra oavsett vilken klubb de tillhörde och det är ju sportsligt på hög nivå vilket värmer i tränarhjärtat! Från KFUM tävlade Oscar, Hugo, Savannah och Sienna. 
Stort tack alla medverkande för en trevlig minitävling.
Ledare Christine

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *