Fyra SM-guld för Filippa!

Inomhus-SM Parafriidrott 2022_2.JPG

Inomhus-SM i parafriidrott 2022

Söndagen den 27:e mars arrangerades inomhus-SM i parafriidrott i Höghammarhallen i Bollnäs. Hallen är anpassad för att underlätta för friidrottare med funktionsnedsättning och intresset för parafriidrott är stort. Bollnäs har Sveriges enda idrottsgymnasium för särskoleelever, vilket innebär att det finns många aktiva och ledare knutna till orten.

Inomhus-SM Parafriidrott 2022_1.JPG

KFUM Kristianstad Friidrott representerades av Filippa Ivarsson -07. Filippa har en synnedsättning, men med små anpassningar tränar hon tillsammans med vår äldsta träningsgrupp. Hon är en modig tjej som alltid har ett leende på läpparna och som inte är rädd för att utmana sig själv!

Efter en lång tågresa till Bollnäs fick Filippa ett väldigt vänligt bemötande och fick under helgen möjlighet att knyta många nya bekantskaper. Under lördagskvällen var det middag och föreläsning av Vanessa Kamga, en duktig svensk diskuskastare som varit med vid i både EM och VM. På söndagen var det dags för tävling – och vilken fantastisk dag det blev!

Inomhus-SM Parafriidrott 2022_5.JPG

SM-guld i samtliga grenar!

Filippa tävlade i klassen S-13 Kvinnor, som är för personer med synnedsättning. Tävlingsdagen började med kula, där Filippa var tvungen att stöta med 4 kg-kulan, då det var SM för kvinnor. Hon hade flera bra stötar och den längsta mätte 5.35.

I längd hade Filippa sex bra hopp och slog nytt pers med 3.40. Tredje gren var 60 m, där Filippa vann ett jämnt heat med tiden 10.00. Dagen avslutades med 200 m, som hon fick springa två gånger då tidtagningen krånglade vid första loppet. Tiden blev 34.48, även här personligt rekord!

Inomhus-SM Parafriidrott 2022_3.JPG

Filippa stod sammantaget för en helt fantastisk insats och tog SM-guld i samtliga grenar hon deltog i. Förutom guld och personliga rekord så var tävlingen en både rolig och lärorik upplevelse.

Stort grattis till en sagolikt fin insats! Vi i klubben är otroligt stolta över dig!

 

Parafriidrott del av Svensk Friidrott

Sedan 1 januari 2022 har parafriidrotten flyttat in till Svensk Friidrott. Det innebär bland annat att Svensk Friidrott ansvarar för utvecklingen av friidrotten för personer med funktionsnedsättning, men även adminstration och utveckling av landslags- och elitverksamheten. Svensk Friidrotts ambition är att väcka intresset hos föreningar och distrikt för att inkludera fler som vill testa på friidrott.

Inomhus-SM Parafriidrott 2022_4.JPG

 
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *