Nya kastframgångar i helgen

Finish Games Vellinge 2022-06-11_1.jpg

Fyra medaljer av fyra möjliga i Finish Games

Under inomhussäsongen skämde våra stavhoppare bort oss med klubbrekord på klubbrekord. När vi nu gett oss utomhus är det kastarnas tur att rada upp fantastiska resultat! Helgen 11-12 juni arrangerades två tävlingar där aktiva från KFUM Kristianstad Friidrott fanns på plats, Finish Games i Vellinge samt Rosenbomspelen i Karlskrona, och dagarna gav många medaljer, personliga rekord och även ett nytt klubbrekord,

Under lördagen var Sienna Karström -09 och Savannah Karström -09 i ett soligt och blåsigt Vellinge för att tävla i spjut och diskus. I spjut kastade Sienna som längst 33.96 och tog guldet, medan Savannah knep silvret med 25.38. Även i diskus blev det dubbelt KFUM på pallen, då Sienna tog silver med 26.84 och Savannah brons med 26.60. I motvinden var båda tjejerna en bit ifrån sina personliga rekord, men fyra medaljer av fyra möjliga skäms inte för sig!

Finish Games Vellinge 2022-06-11_2.jpg

Toppresultat i kastvindarna

Även Rosenbomspelen i Karlskrona bjöd på solig väder med inslag av lite kastbyar. Lisen Schrewelius -08 tävlade under både lördagen och söndagen, båda dagarna med fina resultat. På lördagen tävlade hon i längd, höjd och spjut. Bäst gick det i spjut, där hon slutade fyra med 20.75. Söndagen inleddes med diskus, där Lisen gjorde sin tävlingsdebut med 750 grams diskus. Lisen kastade riktigt bra och tog silverpengen med 24.66. Dagen avslutades med ännu ett silver i kula, där Lisen stötte 9.25.

Rosenbomspelen Karlskrona 2022_5.jpg

På söndagen var ytterligare fem aktiva från KFUM Kristianstad Friidrott på plats. Alice Olsson -08 började dagen med att ta silver på 80 m häck med tiden 13.05. Därefter satte tyvärr ett ömmande knä stopp för fortsatt tävlande. Malte Olsson -11 ställde upp i 60 m, längd och kula. Bäst gick det i kula, där han redan i första stöten slog till med 9.92, vilket är nytt klubbrekord i P11!

Rosenbomspelen Karlskrona 2022_2.jpg

Vi hade också tre tjejer som tävlade i F13, Joline Billsten -09, Savannah Karström -09 och Sienna Karström -09. Joline började dagen med tresteg där hon tog brons med 8.99. Därefter var det dags för diskus, där alla tre tjejer ställde upp. Alla kastade fantastiskt och ordningen för dagen blev guld för Sienna med nytt PB på 27.57, silver till Savanna med nya perset 27.57 och en fin fjärdeplats för Joline med ett bästakast på 26.26. Dagen avslutades med kula, där Sienna tog ytterligare en guldmedalj med PB 10.76 och Joline kom femma med nytt säsongsbästa på 7.92.

Rosenbomspelen Karlskrona 2022_3.jpg

Mycket bra kämpat allihop och stort grattis till era fina resultat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *