Guld i Världsungdomsspelen!

Världsungdomsspelen 2022

Helgen den 17 – 19 juni arrangerades Världsungdomsspelen på anrika Ullevi i Göteborg, Nordens största friidrottstävling och Svensk Friidrotts stora årliga samlingspunkt. Pandemin gjorde att 2020 års upplaga fick ställas in och 2021 arrangerades tävlingen i en lightvariant. Nu var tävlingen äntligen tillbaka i normal storlek med hela 2 660 aktiva fördelade på över 7 000 starter. Tävlingen lockade både de absolut bästa ungdomarna i Sverige och även riktigt vasst internationellt motstånd. KFUM Kristianstad Friidrott representerades av Elias Häll -08 i P14-klassen samt Sienna Karström -09 och Savannah Karström -09 i F13-klassen. 

Världsungdomsspelen Göteborg 2022_2.jpg

Resan blev guld värd!

Systrarna Sienna och Savannah Karström gav sig ut på vägarna för att tävla i spjut under fredagseftermiddagen och resan tur och retur Göteborg skulle visa sig bli guld värd! Tävlingen hade ett stort startfält med hela 30 tjejer, både från Sverige och från exempelvis Island, Tyskland och Norge. Sienna och Savannah räddes inte motståndet, utan bjöd på en helt magisk eftermiddag på Ullevi! 

Världsungdomsspelen Göteborg 2022_4.jpg

I andra omgången klämde Sienna till med ett fantastiskt kast på 37.38, personligt rekord och tillika nytt klubbrekord med över en meter! Detta kast visade sig bli vinnarkastet i överlägsen stil, med tre meter till silvermedaljören. Faktum är att Sienna själv hade tävlingens tre längsta kast, så det var inget snack om att segern var välförtjänt! Även syrran Savannah kastade bra. 24.50 är en liten bit från PB, men en mycket god prestation i debuten på de stora arenorna. Imponerande och fantastiskt kul med en guldmedaljör från KFUM Kristianstad Friidrott!

Världsungdomsspelen Göteborg 2022_8.jpg

Pers med över halvmetern

Elias Häll var på plats alla tre dagarna för att tävla i samtliga hoppgrenar. Först ut var längdhopp under fredagen, som inleddes med kval på uppvärmingsarenan utanför Ullevi. På förhand kändes kvalgränsen på 5.40 tuff, men Elias inledde med 5.64 och tog sig till final med första hoppet. Väl i final ställde växlande vindriktning till det för ansatsen och Elias inledde med två övertramp. Trots nerver lyckades han ta sig samman och hoppa 5.73 i tredje, vilket gav ytterligare tre hopp i finalen. 5.73 blev dock längsta hopp för dagen, en åttondeplats i mycket vasst startfält och nytt pers med över en halvmeter!

Världsungdomsspelen Göteborg 2022_10.jpg.png

Under lördagen tävlade sedan Elias i stav, för att avsluta med höjd på söndagsmorgonen. I stavhoppet var höjningsschemat tufft och han var inte riktigt kompis med staven. Resultatet landade på 2.50, en bit under hans egen förhoppning. I höjdhoppet stämde det bättre och Elias gick felfri över 1.55. På pershöjden 1.60 tog det dock stopp idag, men en tiondeplats i ett stort och mycket välmeriterat startfält är en riktigt god prestation!

Världsungdomsspelen Göteborg 2022_15.jpg.png

Mycket bra kämpat alla tre och stort grattis till era fina resultat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *