KFUM-laget mätte krafterna i Karlskrona

Kvaltävling i Kraftmätningen

Temperaturen i skuggan låg runt 30 grader och solen gassade när de aktiva i vår äldsta träningsgrupp var på plats i Karlskrona för kvaltävling i Kraftmätningen, där KA2 IF stod som arrangör. Kraftmätningen är en härlig lagtävling där de aktiva tävlar i 80 m häck, höjd, spjut, längd, kula och 800 m. Dessutom springs det mixad stafett, 6 x 200 m. Varje lag får ställa upp med 3 – 8 aktiva av varje kön i varje gren. De tre bästa resultaten räknas sedan till lagets poäng enligt gällande mångkampstabell.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_21.jpg

Vi i KFUM Kristianstad Friidrott har som målsättning att erbjuda mångsidig träning och de aktiva i föreningen har därför god grundteknik i de flesta grenar, vilket är en stor fördel i en tävling som Kraftmätningen. Det var sju tjejer från klubben som kom till start, men tyvärr bara två killar då det blev ett sent återbud på grund av sjukdom. Här ställde dock KA2 upp och hjälpte oss att lösa situationen på ett mycket sportsligt sätt! Oskar och Malte från KA2 anslöt till vårt lag och på så vis kunde vi bilda ett mixat lag. Deltagarantalet från föreningen gjorde att många av våra aktiva ställde upp i grenar man normalt inte tävlar i, något som kräver mycket mod! Många satte sina förmågor på prov under söndagen och presterade högt över förväntan i ovana grenar, ett bevis på att mod, träningsflit och envishet ger resultat.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_23.jpg

Fina resultat för ovana häcklöpare

Dagen inleddes med 80 m häck, där ingen av våra aktiva hade registrerade resultat sedan tidigare. Oliver -08 och Elias -08 är båda duktiga häcklöpare och gjorde sin utomhusdebut med tiderna 13.28 respektive 13.62. Tjejerna var debutanter alla tre och gjorde fina lopp. Sienna -09, som fick springa på högre häckar med längre avstånd än vad man gör i F13, klarade häckarna med tre steg och fina tiden 14.75. Stort beröm till Nicole -08 och Vilma -07, som med bara några veckors häckträning fixade detta alldeles utmärkt.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_5.jpg

Fortsatta kastframgångar och nya pers i höjd

I stekande värme fortsatte tävlingen med höjdhopp och spjut. I killarnas höjd hoppade Oliver -08 bra och klarade 1.50. Även Elias hade en fin dag i solskenet slog nytt PB ute med 1.58. Tjejerna gjorde en fantastisk höjdtävling där Nicole slog personligt rekord med fina 1.42 och Lisen och Sienna tog viktiga poäng när de tangerade sina PB på 1.38 respektive 1.34.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_42.jpg

I spjut fortsatte våra duktiga kastare på vårens och sommarens inslagna spår och gjorde goda resultat. För Sienna blev det ett tyngre spjut än hon är van vid, men 500 gramsspjutet gav inga bekymmer. Hon kastade storstilat och vann grenen med hela 30.34. Vilma och Filippa brukar normalt inte tävla i just spjut, men hade modet att våga och dessutom med fina resultat. Oliver -08 har haft en fantastisk utveckling i spjut de senaste veckorna och med 24.68 kastade han längst för dagen av våra killar.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_13.jpg

Nykomponerat stafettlag

Stafett är alltid kul och det är extra roligt när ett för dagen nykomponerat lag springer så grymt bra och sätter alla växlingarna perfekt! Träningen på att lämna över pinnen på smidigt sätt har definitivt burit frukt och den inlånade kompisen från KA2 gjorde även han riktigt bra ifrån sig. Alla löpare ska vara stolta över den fina tiden 2.55.29 på 6 x 200 m.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_50.jpg

Trötta ben, men ändå i stöten

Killarna var ganska möra när de begav sig mot längdhoppsgropen och det märktes att en tuff och varm dag hade satt sina spår. Många hoppare fick problem med plankträffen då benen var trötta och vinden mellan varven låg på kraftigt i ryggen. Våra killar hoppade dock till sig fina resultat utan att få till den riktiga träffen. Elias hoppade 5.37 och Oliver 4.90, medan inlånade Oskar från KA2 hoppade fina 4.59 och laget samlade många poäng. Även tjejerna hade trötta ben, men kämpaglöden var definitivt kvar. Längst hoppade Nicole med 3.79, följt av Sienna med 3.71 och Filippa på nytt PB med 3.55.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_33.jpg

I kula samlade alla de krafter de kunde hitta och gjorde goda resultat. Bland tjejerna gick det bäst för Lisen, som fick iväg kulan 9.73. Även grabbarna var i stöten där Elias noterades för 9.82 och Oliver 7.70.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_26.jpg

En kraftansträngning ända in i kaklet

Dagen avslutades med 800 m, där det egentligen inte fanns några krafter kvar. Men viljan fanns och vilka resultat det blev! Oliver och Elias hade tidigare under dagen avverkat sex grenar och i det avslutande loppet krossade de ändå sina tidigare pers, detta efter fem timmar i 30-gradig värme. Imponerande är knappast tillräckligt för er insats idag, grymt jobbat killar! Tjejerna ville inte vara sämre. Även Filippa slog till med nytt PB och Nicole var även hon nära personbästa.

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_56.jpg 

När resultaten summerades hade våra aktiva samlat ihop hela 17 529 välförtjänta poäng. Den breda KA2-truppen var dock aningens vassare för dagen och slutade på 25 111 poäng, ett resultat som kommer räcka hela vägen till final. Dit siktar även vi till nästa år och med glädje och målmedveten träning har vi goda chanser att lyckas!

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_54.jpg

Tack till KA2 för en härlig dag

Vi i KFUM Kristianstad Friidrott vill skicka ett stort tack till KA2 för ett fantastiskt arrangemang, som alltid med duktiga funktionärer och mycket välkomnande atmosfär. När tävlingarna var avslutade bjöds det också på pizzabuffé, vilket var mycket uppskattat!

Till våra aktiva, vilken rolig dag och som ni kämpade!

Stort grattis – vi är så stolta över er!

Kraftmätningen Karlskrona 2022-06-26_66.jpg

Ännu mer på Insta

På vårt Instagramkonto kfum.friidrott hittar du filmer på våra aktivas insatser!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *