Fyra aktiva på plats vid Östersjöspelen

Flera pers för Junie

Årets upplaga av Östersjöspelen hölls på Vägga IP i Karlshamn helgen 20-21 augusti. Tävlingen arrangeras av IF Udd och från KFUM Kristianstad Friidrott kom fyra aktiva som samtliga stod för mycket fina prestationer.

Först ut på lördagen var Junie Billsten -12, som tävlade i F11-klassen. Det var stora startfält med cirka 15 tjejer och Junie ställde upp i kula, 60 meter och längd. Junie slog till med personliga rekord i både kula och 60 meter, således en riktigt lyckad tävling!

Östersjöspelen Karlshamn 2022_4.jpg

Dubbla tävlingsdagar för Joline

Joline Billsten -09 tävlade både på lördagen och söndagen. På lördagen gjorde hon en fin trestegstävling med ett längsta hopp på 9.18. Söndagen började med längdhopp, där Joline hoppade PB med 4.36, men trots det missade finalen med en ynka centimeter. Till final tog hon sig däremot i 60 meter, där det var hela tre försöksheat. Dagen avslutades med diskus, där Joline slutade fyra med 24.79.

Östersjöspelen Karlshamn 2022_6.jpg

Fullspäckad söndag gav nya pers

Nicole Thomasson -08 hade en fullspäckad söndag med fyra grenar på schemat. Första gren var höjdhopp. Det gick riktigt bra och hon hoppade felfritt fram till 1.43, vilket gav en femteplats. I 80 meter blev det nytt personbästa med 11.81, vilket tyvärr inte räckte hela vägen till final i ett tufft startfält. I längdhoppet kom nästa pers, där finfina 4.21 även räckte hela vägen till final. I finalen gjorde hon sex riktigt bra hopp, där medvinden tyvärr var aningen för kraftig i något. Dagen avslutade Nicole med att testa 300 meter för första gången och tiden blev fina 49.15.

Östersjöspelen Karlshamn 2022_10.jpg

Silver för Valle

Valentino Horvath -08 började dagen lite blygsamt med kulstötar en bit under PB, men mot slutet av dagen tände han till ordentligt! Tävlingen avslutade han med att springa 300 meter på utmärkta tiden 43.69. Med den knep han silvermedaljen.

Stort grattis till era fina prestationer!

Östersjöspelen Karlshamn 2022_11.jpg

Fler bilder från Östersjöspelen 2022

Du följer väl oss på Instagram? På kfum.friidrott hittar du massor av bilder och filmer från både tävlingar och andra arrangemang!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *