Sydney är tillbaka med besked!

Helgen 20 – 21 maj var det dags för klassiska Ljungby Mångkamp, som i vanlig ordning lockade rikets absolut bästa mångkampare till Sunnerbovallen. KFUM Kristianstad Friidrott representerades av Sydney Karström i F19 och Vera Bergkvist i F15. Båda tjejerna gjorde en riktigt stark insats med mängder av personbästa och för Sydney innebar tävlingen den verkliga återkomsten från flera års skadebekymmer, då hon stärkte sina aktier för att få representera svenska landslaget senare i år!

Flera pers för Vera

F15-klassen tävlade i en sexkamp med grenarna 80 m häck, höjdhopp, kula, längdhopp, spjut och 600 m. Vera Bergkvist gjorde en riktigt bra tävling där höjdpunkterna var de personliga rekorden i höjdhopp (1.50) och 80 m häck (14.96) samt fina resultatet 1:53.88 på 600 m, resultat som alla gav mycket poäng. Totalt hamnade Vera på 2 609 poäng, vilket gav en sjundeplats i det starka startfältet. Som klubbens första mångkampare i F15-klassen innebar resultatet även nytt klubbrekord!

Fem pers för Sydney

Sydney Karström har minst sagt haft ett par jobbiga år där hon kämpat med både körtelfeber och återkomst från en mycket besvärlig ledbandsskada. I Ljungby visade hon alla att hon är tillbaka med besked! Sydney radade upp personbästa – 14.39 i 100 m häck, 11.47 i kula, 25.72 på 200 m, 5.92 i längdhopp och 2:41.72 på 800 m! De fantastiska prestationerna gav totalt Sydney sjukampsresultatet 4 899 poäng, vilket innebar nytt klubbrekord och silver i tävlingen! Även i kula blev det nytt klubbrekord. Silvermedaljen innebär att Sydney har stor chans att bli uttagen till att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen i mångkamp – vi håller alla tummar!

Grattis båda två till en fantastiskt fin mångkamp – riktigt bra jobbat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *