Tack Åke!

Vår eldsjäl Åke Duvander valde vid årsmötet tidigare i år att trappa ner och lämna över sin post som ordförande i KFUM Kristianstad Friidrott till Christine Karström. Under Kalvinknatet onsdagen den 24 maj fick vi i föreningen möjlighet att ge Åke en ordentlig avtackning och utnämna honom till Hedersordförande. Vi är väldigt glada att fortsatt kunna få Åkes stöd och hjälp i arbetet med att utveckla vår verksamhet, om än i en annan roll än tidigare.

En sann profil för klubben

Om det finns någon som förtjänar att benämnas Mr. KFUM Kristianstad så är det Åke Duvander. Han inledde sin karriär i föreningen redan år 1954 och som aktiv var han främst känd som en riktigt duktig höjdhoppare. År 1963 var han en av de första i Sverige att klara drömgränsen två meter och hans personbästa på 2.04 inomhus står sig än idag som klubbrekord! Efter karriären som aktiv var Åke under många år tränare i klubben och har hjälpt många talanger i sin personliga utveckling.

Räddare i svåra tider

Idag är vår förening rejält på tillväxt och ni som följer vår tränings- och tävlingsverksamhet vet att vi har många modiga och duktiga friidrottare i klubben, med ett rejält åldersspann på 6 – 19 år. Vad många säkert inte vet är att läget såg väldigt annorlunda ut för ungefär tio år sedan. Då var KFUM Kristianstad Friidrott på väg att läggas ner. Ett litet gäng eldsjälar ville annorlunda och när Åke fick höra om klubbens problem gick han in som ordförande i styrelsen. Under Åkes ledning har vi kommit att bli en växande förening med duktiga tränare och god ekonomi. Hans kunskap, ledarskap och kontaktnät har varit oumbärliga för att nå dit vi är idag. Därför är det en stor ära att få utse Åke till Hedersordförande i KFUM Kristianstad Friidrott!

Tack för allt du hittills gjort för oss Åke, vi i styrelsen är glada för att du fortsatt vill hjälpa och stötta oss i föreningens framtida utveckling!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *