Kalvinknatet blev en härlig löparfest!

Vädret var på sitt allra bästa humör när det var dags för årets stora evenemang Kalvinknatet 2023! Solen sken från en klarblå himmel när tusentals glada barn samlades på Idrottsplatsen för att i juli-temperatur få springa Kalvinknatet. Högtryck rådde även på anmälningsfronten och redan några dagar före loppet var det tydligt att vi skulle slå i taket med antal anmälningar. Efter förhandlingar med den centrala arrangören kunde vi utöka antalet platser rejält, men trots det blev det lapp på luckan strax före första start. Ett härligt deltagarrekord på 2 200 startande som gav de bästa förutsättningar för en riktigt löparfest!

Friskis & Svettis kämpade på!

Som alla idrottare vet är det extremt viktigt att värma upp innan det är dags för tävling och på Kalvinknatet i Kristianstad får barnen finfin hjälp av Friskis & Svettis. I en temperatur som mer påminde om en dag i juli kämpade de duktiga instruktörerna på mitt i den gassande solen och ledde inte mindre än 21(!) uppvärmningar för de olika startgrupperna. En minst sagt imponerande insats! Till peppande musik hängde barnen på och var ordentligt uppmjukade i kroppen när det var dags att bege sig mot startlinjen.

Mängder av snabba ben

Först ut till start klockan 16:00 var barn födda 2020 och för grupperna upp till födda 2017 fanns det möjlighet att få ta med en vuxen runt banan. I flera klasser märktes det tydligt att de vuxna hade svårt att hänga med när tjejer och killar drog iväg i ett rasande tempo! Fler snabba ben fick vi se i de äldre grupperna, som också fick draghjälp av några av våra duktiga friidrottare i klubben.

Loppet där alla är vinnare

I Kalvinknatet är alla vinnare och när de trötta deltagarna som gett allt i sin färd runt idrottsplatsens löparbanor nådde mållinjen belönades de med både medalj och välbehövligt energitillskott i form av chokladmjölk och morötter. Det var härligt att se alla leende löpare som stolt bar sina medaljer under kvällen. Många passade på att visa upp sina priser för Kalvin, som i vanlig ordning var på plats för att busa och heja på alla barn.

En legend blev hedersordförande

Under kvällen passade vi i klubben också på att avtacka vår tidigare ordförande Åke Duvander, som valde att lämna sin post tidigare under året. Åke är en sann KFUM-legend och hans insatser för KFUM Kristianstad Friidrott är ovärderliga. Därför var det en sann ära att få utnämna Åke till hedersordförande!

Här kan du läsa mer om avtackningen av Åke

Tack till er som gjorde festen möjlig!

Vi i KFUM Kristianstad Friidrott vill rikta ett stort tack till alla er som gjorde löparfesten möjlig! Tack till alla er som kom och sprang och till era supporters som hejade på! Tack till alla er i Kalvingruppen som lagt ner otaliga timmar på att planera och genomföra loppet! Och stort tack till alla er föräldrar och aktiva som ställt upp som funktionärer – utan er skulle det vara omöjligt att genomföra vårt härliga Kalvinknat!

Vi är otroligt glada över att ha kunnat slå nytt deltagarrekord och över den härliga kväll det blev. Redan nu ser vi fram emot Kalvinknatet 2024!

Ännu fler bilder och filmer

Du som redan följer kfum.friidrott på Instagram vet att du alltid hittar en massa bilder och filmer där. Du som inte gör det, gå in och kika! Även här på hemsidan finns det mer att kolla på och här hittar du fler bilder från Kalvinknatet 2023.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *