Pers-parad i Pannkaksspelen

Pannkaksspelen hölls i strålande sol på Ekevalla IP i Eslöv helgen 27-28 maj och bjöd på grymma resultat från våra duktiga friidrottare! Pannkaksspelen är en härlig vårtävling som för året hade hela 500 deltagare fördelade på närmare 1 200 starter. Som namnet antyder får givetvis alla tävlande som önskar varsin pannkaka med sylt och grädde!

Träning gav resultat på 800 m

Alice Olsson -08 var först ut med försök i 80 m häck. Hon vann sitt heat med totalt näst bästa tid 13.22, men tvingades tyvärr avstå finalen p.g.a. skada. Näst på tur var Oliver Helgesson -08 och Valentino Horvath -08, som båda slog till med rejäla pers. Oliver vann med 12.34, nytt klubbrekord i P15, och Valle tog silver med 13.23.

Malte Olsson -11 hade en lyckad dag med nytt PB 1.40 och en bronsmedalj i höjdhopp. I stavhopp blev det guld med 2.20. Junie Billsten -12 sprang 60 m på ett lysande vis och slog nytt pers. Filippa Ivarsson hoppade längd och efter en OK plankträff blev det till sist 3.40.

KFUM Kristianstad Friidrott hade tre aktiva som sprang 800 m och efter hård träning på distansen slog de alla sina personliga rekord! Först ut var Filippa som efter ett snabbt första varv kämpade sig i mål på fina 3:16.38 och tog brons. Killarna i P15 startade i bra tempo och båda höll hela distansen och persade med 10-15 sekunder! Oliver kom fyra med 2:26.97 och Valle 2:34.06, minst sagt imponerande och ett bevis för att träning ger resultat!

Ännu ett nytt klubbrekord i spjut!

Samtliga rödklädda kastade spjut så det visslade om det. Junie slog pers i F11 och Malte tog brons i P13 med 28.14. Oliver tog en hedersam fjärdeplats i P15, där han kastade 32.97. Även Valle slog nytt personligt rekord. I F15 fanns fyra KFUM-tjejer med och samtliga tog sig till final. Sienna Karström -09 vann med 35.49, vilket är nytt klubbrekord! Savannah Karström -09 tog brons med nytt pers på 33.37 och även Alice och Joline Billsten -09 slog PB. Även Filippa kastade spjut och slog nytt pers.

Finfina söndagsresultat

Under söndagen gjorde Oliver en bra längdhoppstävling med ett bästa resultat på strax under fem meter och en fjärdeplats. I höjdhopp gick det ännu bättre – Oliver var felfri upp till nytt personligt rekord på 1.62, vilket belönades med en silvermedalj. Olivers dag avslutades med ännu ett pers, när han sprang 80 m på 10.48.

Joline hoppade tresteg och knep silverpengen med nytt PB på 9.42. I längdhopp blev det strax under pers i motvind. Ytterligare ett nytt pers blev det istället i 80 m, där Joline sprang i mål på 11.98. Även syrran Junie tävlade under söndagen och gjorde kanonbra resultat i 200 m, längd och kula.

Vera Bergkvist -09 vågade testa 1 500 m, vilket gav ett silver med fina tiden 5:46.86. För att undvika krock i tidsprogrammet hoppade hon tresteg med F17, vilket gick alldeles lysande! Vera tog silver med 9.43.

Tack för en härlig helg och stort grattis till era fina resultat!

Mer att se på Insta och webb

På Instagram kan du följa våra aktivas framfart, både på tävlingsarenorna och på andra ställen. Följ kfum.friidrott för att bland annat se fler bilder och filmer från Pannkaksspelen! Även på hemsidan finns mer och här här hittar du fler bilder från Pannkaksspelen 2023.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *