Starka insatser i Skånelaget

Helgen 16-17 september var det dags för Regionmästerskap, den största nationella tävlingen för 13- och 14-åringar. Regionmästerskapen är en lagtävling mellan de olika distrikten och Götalandsregionens mästerskap hölls för året i Trollhättan. Aktiva från KFUM Kristianstad Friidrott kvalificerar sig till att representera Skånelaget genom att vara bland de åtta bästa skåningarna i sin gren och i år hade fantastiska 11 aktiva kvalificerat sig till Skånes 137 personer starka trupp!

Lördagens tävlingar

Efter en fin invigningsceremoni drog tävlingarna igång strax före lunch på lördagen. På tjejsidan representerades KFUM Kristianstad Friidrott av Hedda Loven -10, Betty Tell -10, Selma Eliasson -10, Joline Billsten -09, Vera Bergkvist -09 och Sienna Karström -09. Först ut var Hedda som hoppade 1.64 i F13 stav. Andra fina resultat i F13-klassen kom i 200 m häck, där Betty sprang på 34.02, Selma 35.39 och Hedda 36.80. Betty hade ett tight program under lördagen och sprang även 60 m på 8.90 samt hoppade pers med 4.40 i längd.

För våra 14-åringar radades fina resultat upp i spjuttävlingen. Sienna kastade som alltid långt och resultatet 31.35 gav guldmedalj! Även övriga Kristianstadstjejer kastade bra, Vera med 26.52 och Joline med nytt pers på 22.84. Mer kast stod på schemat under lördagen och i F14 slägga kastade Sienna nytt PB på 32.28 och Joline stannade för dagen på 26.47. Som nybliven skånsk mästarinna stod givetvis höjd på schemat för Vera, där hon för dagen stannade på fina 1.44.

Även ett gäng killar från klubben var på plats för att försvara den skånska äran. Under helgen tävlade Alvin Brylski -10, Alfred Ohlgren -10, Algot Klasson -10, Tage Frisk -10 och Harry Stoltz -10. Dagen började med 200 m häck där Tage gjorde ett mycket fint lopp och satte nytt personbästa med 31.11. Algot sprang i mål på 33.32. Direkt efter häcken hoppade Algot längd med resultatet 3.99. Tage sprang 60 m på tiden 8.70.

I P13 stav blev det en rekorddag för Harry. Med sitt nya pers 2.44 slog han nytt klubbrekord i åldersklassen! Samtidigt kastade Harry spjut, där han slog nytt PB med 24.84. Harry avslutade en intensiv dag med att testa distansen 1500 m, vilket han gjorde med bravur på tiden 5:27.67. 

Efter en intensiv första tävlingsdag med visst strul med krockar i tidsprogram, oklara pooler och nummerlappsbekymmer låg Skånelaget i knapp ledning med 30 poäng inför söndagens avslutande tävlingar.

Söndagens tävlingar

För tjejerna startade söndagen med F14 kula, där Sienna knep bronsmedaljen via nytt personligt rekord på 10.41. Selma körde för dagen en trippel i F13-klassen med 60 m häck, höjd och diskus. Bäst gick det i diskus med 17.39 och 60 m häck med 12.53. Även våra 14-åringar kastade diskus och då var det dags för nästa Kristianstads-medalj. Sienna kastade 30.36 och belönades med ett brons. 

Fler tjejer från klubben var i farten under söndagen. Vera sprang 800 m på fina tiden 2:38.83. Betty hoppade 8.97 i tresteg. Hedda sprang 600 m på 2:12.77. När alla tjejer summerade helgen stod det klart att våra duktiga aktiva hade samlat in många värdefulla poäng till Skånelaget!

Våra P13-killar hade också flera grenar på schemat under söndagen. Alfred stötte kula och kastade diskus. Bäst gick det i kula där han avancerade till final och slog nytt pers med 10.12. Tage sprang ett starkt 200 m-lopp med tiden 27.73 och hoppade också bra i höjd där han klarade 1.47. Alvin hade bra fart i benen och sprang 600 m på fina 1:49.81 och 60 m häck på 10.67. I tresteg gick Harry till final där han persade med 10.29. I samma tävling hoppade Algot 9.18. Även killarna från Kristianstad var bidragande till värdefulla Skånepoäng under helgen!

Seger för Skånelaget!

Starka Skåneresultat under söndagen gjorde att den knappa ledningen från lördagen drygades ut och när slutresultatet summerades stod Skåne som segrare med ca 100 poäng tillgodo mot tvåan Östsvenska!

Tack till alla våra aktiva för en härlig helg med fantastisk gemenskap, kamratskap, sammanhållning och fantastiska tävlingsresultat. Regionmästerskapen är en riktig upplevelse med lång bussresa, många nya kompisar och ofta en massa kul utanför tävlingarna som gör att det kan bli för lite sömn. Vi hoppas att ni alla haft det riktigt roligt och fått många fina minnen för livet!

Stort grattis till era fina insatser i Skånelaget!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *